Kloka ord..

Nu har jag vait och sprungit i 45 min och lugnat ner mig lite! Kikade precis in på blondinbellas blogg och såg att hon hade skrivit några kloka ord. Livet är för kort för att inte följa sina drömmar och sin passion!

"Följ inte strömmen. Man kommer aldrig lyckas om man alltid gör precis som alla andra, får då blir konkurrensen enorm. Gå din egen väg, lägg egna stigar och våga testa nya saker! Du kommer kanske att få påtryckningar från din familj eller bekantskapskrets, men försök att strunta i det! Folk blir alltid nervösa för människor som går sin egen väg, jag tror att det handlar om avundsjuka. Passion är det viktigaste av allt. Det du har passion över blir du duktig på och blir du duktig på något så blir du ofta framgångsrik inom det - om du vågar satsa! Försök att känna efter i magen, vad brinner du för? Alla människor har någon passion, det kan jag lova"

Nu dusch sen vecko möte!

♥/D

När allt går fel!!

Jag vet inte vart jag ska börja någonstans, den här dagen har varit så fruktansvärt sjuk! Det här kommer bli ett långt inlägg bara så ni vet. Dagen började med att jag åkte till flygplatsen för att vara departure responsible, fint nog tänkte jag. Tills jag får reda på att det är buss strejk! Men det var bara att bita ihop och le, tog emot de första bussarna utan problem när det helt plötsigt säger pang och alla bussar från alla bolagen kommer precis samtidigt. Vi var två stycken på departure med ca 30 bussar som vi skulle gå på, ge information och skicka vidare in till in check. Paniken bryter ut och jag och Frida springer som två dårar. Inte nog med det så var det den varmaste dagen hittills och svetten bara ran. Många gäster hade även glömt sitt bagage på hotellet och vi saknade en hel del gäster. Helt enkelt en kaos dag på departure. Men när de sista två bussarna rullar in så händer det som inte får hända.

Alla mina kollegor förutom jag och Frida har blivit stoppade av polisen pga att vi egentligen inte får jobba i Egypten. Jag springer på den första bussen medans även Frida blir stoppad. Alla måste lämna sina passkopior och polisen säger att dom har blivit arresterade och måste åka med till stationen. När jag tillslut kliver av bussen så är alla borta, tror jag. Så jag lastar av alla passagerarna och ska precis ta emot den sista bussen när fyra poliser springer mot mig och skriker på mig. Som tur är så var våran tyska/arabiska kollega precis bredvid mig och han lyckas lugna ner poliserna och dom kommer överrens om att jag får ta emot de sista bussarna men om jag åker från flygplatsen så kommer dom arrestera min tyska/arabiska kollega i stället. så jag är helt själv, tar emot dom sista bussarna och går sedan in på cafet där tre andra av mina kollegor gömmer sig.

Efter att ha suttit där i 45 minuter och våra plan har börjat landa och det finns ingen som kan ta emot dom eftersom att alla har blivit arresterad så bestämmer vi oss för att gå ut och försöka göra någonting. Då i princip säger dom att dom kommer skicka ut oss alla ur landet och vi kommer aldrig mer få komma in igen. Allt detta sker medans våra gäster väller ut genom dörrarna. Efter mycket hjälp från våra egyptiska kollegor så får vi tillslut ta emot våra gäster och skicka iväg dom fort som fan medans poliserna hela tiden övervakar oss.

Jag skulle ta hand om Aquamarin splitten men i allt kaos så får jag med mig fel lista så jag fuckar up hela skiten och det blir ännu mer kaos. Men det var bara att le och försöka hålla mig lugn tills jag tillslut fick tag på rätt lista och alla gäster hamnade efter mycket om och men på rätt buss. Så i morgon måste alla vi som blev tagna av polisen åka med våra riktiga pass till polisstationen och ingen vet riktigt vad som kommer hända där. Vi är ju trotts allt i Egypten!

Dagen tog inte slut där, fick även reda på att en kille måste åka hem för hans pappa har fått canser, två andra i mitt team har gjort slut idag och jag har ont i huvudet. Känner bara att dagen inte kan bli mycket värre än såhär!

Nu ska jag ner till gymmet och försöka springa av mig den här dagen, sen ikväll har vi veckor möte!

♥/D

Tisdag 28 Februari

God morgon! Då var det Tisdag och jag ligger i sängen och äter frukost och läser bloggar. Bra start på dagen, förutom att jag har ont i huvudet i dag igen. Jag förstår verkligen inte varför men det börjar bli riktigt irriterande. Nu ska jag göra mig i ordning och kila ner till kontoret för att hämta allt välkomstmaterial och sedan bär det av mot flygplatsen. Har som sagt departure och efter det ska jag hänga på Jungel parken hela eftermiddagen. Så jag antar att jag kommer hem runt 5 tiden kanske om alla plan är i tid, vilket dom aldrig är.

Ha en fantastisk Tisdag!
♥/D

Nej nu..

kastar jag in handduken och tackar för mig! Ska hoppa ner i bingen och läsa min fantastiska bok som vägrar att ta slut. Jag menar kom igen jag har ju två böcker till i samma serie. Men det är lika bra att gå och lägga sig för i morgon väntar en lång dag som alla andra Tisdagar. Och det blir ändå inte roligare än såhär ikväll! Idag har jag saknat alla där hemma extra mycket, saknar människor som verkligen känner mig på riktigt. Men det är exakt fyra veckor tills mammi och pappi kommer och sex veckor tills jag får åka hem och träffa alla där hemma.

Men nu ska vi inte springa fram i tiden, måste försöka njuta av här. Det finns faktiskt många bra saker med Egypten om man tänker efter. Jag ska fasen göra en liten lista!

Bra saker med Egypten:
1. Vädret
2. Utflykterna
3. Aqua Jungle Park
4. Varma chokladen på Aqua Jungle park
5. Nina och Carro (och många andra men mest dom två)
6. Cafe del mar! (bästa Tacosalladen ever)
7. Mahmya
8. Papas beach club
9. Live bandet på Shade
10. Billigt med taxi

Det var ungefär dom positiva sakerna som jag kunde komma på! Men det är ju alltid något, nej nu ska jag lägga mig och läsa!
Tack och adjö fiskespö!
♥/D

Massa babbel som vanligt

Jag har självklart bränt mig idag! Ja jävlar va solen tog idag, helt sjukt. Senaste dagarna har jag knappt smörjt in mig men idag hade jag solskyddsfaktor 15 överallt och brände mig ändå. Helt otroligt! Efter stranden hängde jag på kontoret och skrev alla papper tills i morgon. Och helt jävla självklart så är jag departure responsible igen, slår aldrig fel. Men sen åker jag med första bussen till Jungel parken och har in checkning där hela eftermiddagen så det är skönt i alla fall. Vi får riktigt många gäster till Jungel parken den här veckan så det blir nog fullt ös i morgon.

Ikväll händer det inte så mycket, tänkte umgås med Carro för hon åker hem i morgon på semester. Ska äta hemma ikväll tänkte jag för första gången på evigheter, får bli en soppa eller nudlar. Annars har jag inte så mycket att dela med mig av. Sitter just nu med en hårinpackning och tittar runt på datorn och drömmer mig bort. Allt från kryssnings guide i caribien till rundreseguide på Nya Zeeland. "Råkade" även klicka in mig på en hälsoesa till Bali, 4 veckors avkoppling, yoga, nyttig mat, träning, sol och bad. Men jag skulle säkert bara bli rastlös!

♥/D

Mamma och Pappa kommer!!

God morgon! Jag har vaknade för en liten stund sedan av mig själv, helt otroligt. Har till och med hunnit äta frukost. Jag tänkte åka till stranden idag igen, även om det är svin tråkigt att vara där själv så kan jag ju inte ligga hemma i sängen och ruttna. Måste verkligen gå till gymmet idag, jag struntade nämligen i det igår. Satte på en film och drack cola istället, not good. Men det ska det bli ändring på idag, ny vecka nya tag.
Efter stranden måste jag till kontoret och skriva ut flygplats listorna för i morgon, Tisdagar är alltid lika med flygplats tråkigt nog. Det är verkligen det ända jag tycker är tråkigt med jobbet, dessa jäkla flygplats dagar. Men i Turkiet så är man aldrig på flygplatsen, för dom har ett helt eget team som bara jobbar på flygplatsen.

Juste jag har ju helt glömt att berätta, mamma och pappa kommer hit om prick fyra veckor!!! Jag är så glad, ska bli super roligt att träffa dom, saknar dom som tusan. Synd bara att det är fyra hela veckor dit, känns som en hel evighet. Men det ska nog gå fort, sen efter att dom har åkt hem så är det bara en vecka kvar här innan jag åker hem. Känns som att jag har varit här mycket längre än två månader, men samtidigt har tiden gått otroligt fort. Ska bli skönt att komma hem och bort från den här sandlådan!



Ny vaken men glad tjej!

♥/D


Typisk Söndag..

Jaha, då har man varit i Makardi. Var inte så där jätte spänande men ändå, nu har jag varit där i alla fall. Efter blev det stor handling på Senzo mall och nu har jag diskat och strukigt alla mina skjortor även Caspers alla skjortor. kvällen ska spenderas på gymet men jag har verkligen ingen motivation idag, kryper hellre ner i sängen med en cola och en bra film. Men jag måste verkligen palla mig dit och springa lite. Jag är ledig i morgon också, undra vad jag ska göra då. Hatar att vara ledig när alla andra jobbar, suger så fruktansvärt hårt. Innan jag går till gymet ska jag fixa naglarna, allt för att skjuta upp gymet lite till. Ska försöka hitta lite kraft och styrka. Har varit jätte konstig i huvudet hela dagen, känns som att jag har colasås i hela skallen är super seg. Kan i och för sig bero på att jag sov 13 härliga timmar inatt.

♥/D

Makardi..

Kom precis hem från stranden, blev ingen vidare lång tur men känner att 4 timmar räcker för idag. Nu ska jag följa med Nina till Makardi, har aldrig varit där så det ska bli spännande. Nina måste nämligen liqvidera, efter det ska vi åka förbi Senzo mall och handla massa mat. Sen måste jag göra massa tråkiga saker som styrka, träna och diska typiska söndags syslor.

Nej nu skäller nina på mig och säger att jag är seg, måste slänga på mig lite kläder och kila. Skriver mer sen!

♥/D


Beach day..

Då har jag nästan precis vaknat efter 13 timmars sömn, inte helt fel. Känner mig som en ny människa! Tänkte hoppa i lite kläder och åka raka vägen till stranden, där jag tänkte spendera hela dagen. Senare blir det nog träning som gäller och ikväll ska vi nog på ut och äta, Söndags tradition. Måste handla också, har verkligen ingenting i kylen.

Hoppas att allt är riktigt bra hemma, såg att det redan börjar bli varmare. Härligt!

♥/D

Hel dag på jobbe..

Kom precis hem efter en heldag på jobbet. Har haft service, dinner mingle, poolwalk och runner. Har gått riktigt bra faktiskt, fårr mycket gjort. Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen och titta på en bra film. Låter som en riktigt härlig Lördags kväll. I morgon är jag ledig så det blir troligtvis stranden hela dagen och träning. Annars har jag inte så mycket vettigt eller ovettigt att skriva utan jag återkommer helt enkelt i morgon!

God natt!
♥/D

All in...?

Då var man hemma efter en fantastisk City tour. Gästerna var lite tråkiga i början men efter mina ännu tråkigare skämt så kom dom igång fram emot slutet av turen. Och på sista stoppet så hade vi allsång och frågesport. Dom fick även en försmak på mina balletkunskaper, och om dom träffar mig på flygplatsen så ska dom få se resten. Kommer bli poppulärt bland övriga åskådare. Men man måste ju bjuda på sig själv, dom brukar skratta åt mig ändå.

Nog om det, nu är det dags för en dusch, nudlar och sen försöka bli snygg. För som jag nämde tidigare så vankas det en redig utgång ikväll, löning och min destinations managers sista helg här.

Fick även ett kort idag av en gäst, men kortet står på gammal danska så jag förstår bara hälften. Måste fråga Caser när han kommer hem, men jag tror att det var positivt i alla fall. Jag håller er uppdaterade när jag får reda på vad  det står.

♥/D

All in...?

Då var man hemma efter en fantastisk City tour. Gästerna var lite tråkiga i början men efter mina ännu tråkigare skämt så kom dom igång fram emot slutet av turen. Och på sista stoppet så hade vi allsång och frågesport. Dom fick även en försmak på mina balletkunskaper, och om dom träffar mig på flygplatsen så ska dom få se resten. Kommer bli poppulärt bland övriga åskådare. Men man måste ju bjuda på sig själv, dom brukar skratta åt mig ändå.

Nog om det, nu är det dags för en dusch, nudlar och sen försöka bli snygg. För som jag nämde tidigare så vankas det en redig utgång ikväll, löning och min destinations managers sista helg här.

Fick även ett kort idag av en gäst, men kortet står på gammal danska så jag förstår bara hälften. Måste fråga Caser när han kommer hem, men jag tror att det var positivt i alla fall. Jag håller er uppdaterade när jag får reda på vad  det står.

♥/D

Älskar Fredagar..

Idag är det riktigt nice väder ute 28 grader, strålande sol och helt vindstilla! Tog en lång sovmorgon och efter det gick jag raka spåret till gymmet och tränade i nästan två timmar. Var nästan själv på gymmet hela tiden, vilket är helt underbart! Kom hem och hoppade in i duschen, tvättade, damsög, diskade och nu har jag precis gjort mig i ordning. Tänkte gå till kontoret om en stund har mycket saker att göra där och måste förbereda lite saker innan min City tour som jag ska ha ikväll. Blev två bussar idag, jag ska ha den första med 35 gäster och Carro ska ha den andra bussen. Kommer bli en riktigt grymt, längtar! Sen efter City touren så blir det storslagen utgång, löning! Vinet ligger på kylning och humöret är på topp. Börjar 11 i morgon så det är hel lugnt!

Idag som så många andra dagar så älskar jag livet! Idag ska jag bara njuta av allt, och hoppas att det smittar av sig på mina gäster. Glada gäster=Glad guide. Glad guide=Glada gäster. Alla vinner oavsätt!

♥/D


Älskar Fredagar..

Idag är det riktigt nice väder ute 28 grader, strålande sol och helt vindstilla! Tog en lång sovmorgon och efter det gick jag raka spåret till gymmet och tränade i nästan två timmar. Var nästan själv på gymmet hela tiden, vilket är helt underbart! Kom hem och hoppade in i duschen, tvättade, damsög, diskade och nu har jag precis gjort mig i ordning. Tänkte gå till kontoret om en stund har mycket saker att göra där och måste förbereda lite saker innan min City tour som jag ska ha ikväll. Blev två bussar idag, jag ska ha den första med 35 gäster och Carro ska ha den andra bussen. Kommer bli en riktigt grymt, längtar! Sen efter City touren så blir det storslagen utgång, löning! Vinet ligger på kylning och humöret är på topp. Börjar 11 i morgon så det är hel lugnt!

Idag som så många andra dagar så älskar jag livet! Idag ska jag bara njuta av allt, och hoppas att det smittar av sig på mina gäster. Glada gäster=Glad guide. Glad guide=Glada gäster. Alla vinner oavsätt!

♥/D


En ny muskel?!

Hallå! Kom precis hem efter en hel dag på flygplatsen. Allt flöt på riktigt bra även om vi var otroligt få som jobbade, och jag var inte så förvirrad trotts allt. Det som sög var att det var så lång väntan mellan alla flyg, men inte tillräckligt länge för att man skulle kunna åka hem. Oavsätt vad så är jag hemma nu och jag ska palla mig ner till gymmet och springa. Sen tänkte jag laga en soppa och bara softa resten av kvällen.

Appropå rubriken så har jag och en kollega från Holland hittat en ny muskel på min ena arm idag. Vilket är väldigt märkligt då jag bara har muskeln på ena armen och jag är ganska säker på att jag inte har haft den tidigare. Efter en lång tids diskuterande så kom vi fram till att jag måste ha fått den av att hålla upp boarden hela tiden under utflykter och på flygplatsen. ToDo: Börja hålla boarden med vänstern också så att jag kan få en muskel där med, kommer se lustigt ut annars.

Fick även en flaska vin av Caspers mamma när hon kom som man kanske ska hugga in på, i morgon är det party dagen med stort D. Alla har taggat i över en vecka, pga att det är löning i morgon. Så alla ska i princip ut, men man kan ju ta ett glas idag ändå! Jag ska fundera på saken medans jag springer.

♥/D


Flygplats...

Då var det Torsdag vilket betyder flygplatsdag för min del. Har aldrig haft det förrut men nu tycket dom tydligen att det var dags. Ska vara där hela dagen ända till ikväll och ska flänga runt på massa olika ställen. Först departure transfer, sända bussar, välkomnare, departure responsible och sända bussar. Blir förvirrad bara att att titta på listorna, men det ska nog gå bra. Om det inte hade varit för att den här jäkla huvudvärken fortfarande är kvar efter 10 timmars sömn. Ska trycka i mig lite alvedon och sen klistra på guide leendet, kommer nog gå bra.

Annars så upptäckte jag för en stund sedan att det inte finns någon ström i hela lägenheten. Så jag kan inte koka ägg och jag kan inte platta håret, trött man blir. Ska kolla om Carro eller Nina är hemma så får jag kila över dit och platta håret.

♥/D

Skjut mig...

Efter min lilla mitt på dagen tupplur så vaknade jag självklart upp med jordens huvudvärk. Men pallade mig till jobbet och fick bara mer och mer ont i huvudet. Ni vet så ont att allt bara snurrar och man håller på att kräkas. Gick till gymmet och min massör lovade mig att han skulle få bort huvudvärken. Efter 55 min vanlig massage och ca 5 minuters massage från helvetet, så ligger jag nu i sängen. Dom där 5 minuterna var de värsta i mitt liv, gjorde så fruktansvärt ont och när han var klar så kunde jag inte resa mig från bänken för att jag hade så ont. Men när jag kom hem så började det äntligen lätta lite, men då kom en kollega hit och ville prata. Hennes farbror hade nämligen gått bort idag så hon var väldigt ledsen. Men nu har jag och min huvudvärk tagit två alvedon och det är dags att sova. Saknar verkligen mina citodon!! 

Vill verkligen inte vakna upp i morgon med huvudvärk, kommer inte rocka en hel dag på flygplatsen. 
God natt alla sov så gott, och glöm inte att tala om för era nära och kära hur mycket ni älskar dom! 

♥/D 

Idag insåg jag...

något som jag inte har gjort förut. Något som jag aldrig någonsin skulle erkänna men som faktiskt ändå är sant. Jag har typ iprincip flyttat hemifrån! Jag vet, det kom som en lika stor chock för mig. Har alltid sagt att jag ska bo hemma tills jag är 30 minst men nu sitter jag här i Egypten själv i MIN lägenhet. Känns otroligt märkligt, fast ändå så har jag inte flyttat hem i från för alla mina saker är faktiskt kvar hemma.

Nog om den chocken, idag är det Onsdag. En helt vanlig Onsdag, en dag som i Sverige brukar innebära att man har arbetat halva jobb veckan och att det bara är två dagar till ledighet. Brukar också innebära Lilllördag med utgång eller mitt i veckan mys. I Hurghada innebär det alltid välkomstmöten och liqvidering. Idag var inget undantag! Hade först välkomstmöte på ett av våra sämre hotell, åkte till kontoret bokade utflykter, liqviderade, skrev ut flygplats listorna inför i morgon och en massa pappersarbete. Kom precis hem och sitter och äter lunch, nudlar dagens andra chock. Tänkte sova några timmar och sen är det dags för jobb igen. Tror att jag har bokat en massage ikväll också men är inte helt säker, måste ringa och dubbelkolla.

Dagens tredje chock, eller snarare gårdagens chock. Jag är kär! På riktigt, igår drog Carro med mig in på nån jäkla bar där jag aldrig varit förut. Hur jag nu i helvette har kunnat missa den, har varit här i 7 veckor men aldrig satt min fot där förut. Men det ska det bli ändrign på. Baren heter Shade och jag blev stört förälskad. Man ligger/sitter på stora sackosäckar, röker vattenpipa dricker öl och bäst av allt dom har ett live band som bara spelar rock. Som om inte det vore nog så har sångaren i bandet världens kanske bästa röst, fick verkligen gåshud! Och toppen över i:et vi som jobbar på Tui nordic får 20% på all dricka. Snacka om att det kommer bli mitt nya stammisställe!

Nu ska jag sova en stund! En en fin mitt i veckan dag!

♥/D

Fullspäckad dag...

Jag lever! Har varit på Jungel parken hela dagen och checkat in och ut gäster och efter det gick jag direkt till gymmet. Nu ska jag och Carro åka och äta Thai mat hoppas jag och efter det får vi se vad som händer. Hinner inte skriva så mycket mer, har ändå inge intressant att berätta. Eller nu ljuger jag, jag ska berätta en sak när jag kommer tillbaka. Vet inte om jag ska skratta eller gråta!

♥/D

Färdig för idag..

Så där ja, då har man arbetat klart för dagen och gud vilken jobbig dag det har varit. Haft morgon service och ätit hotell frukost sen på kvällen har jag haft dinnermingle och ätit hotell middag. Jobbigt liv jag lever eller hur! Nej nu ska jag faktiskt lägga mig och läsa och bara ta det lugnt, tänkte sova väldigt tidigt idag. Jag sov nämligen så himla dåligt inatt och vaknade flera gånger och kunde inte somna om, inte alls likt mig.

Hoppas ni har haft en fantastisk Måndag och att ni får en lika bra Tisdag. Tisdagar innebär alltid flygplats men jag ska som vanligt hända på Jungel parken och dricka kaffe och snacka skit, eller juste ska även skicka iväg och ta emot bussar. Tror vi får ca 150 gäster dit i morgon så det blir många in checkningar, tur att man har vanan inne.

♥/D

Gnälla lite bara...

Jag gnäller verkligen aldrig men idag och just precis nu tänker jag faktiskt gnälla. Det är inte bara en sak jag ska gnälla på utan faktisk två saker. Två saker som jag har irriterat mig på väldigt länge och som jag måste få gnälla av mig om.
Gnäll nummer ett: När gäster kommer till mig på service dagen innan (!) dom ska åka hem och klagar på saker. Exakt hur mycket kan jag göra något åt problemet när dom kommer dagen innan dom ska åka hem. Om dom hade kommit i början på sin semester och klagat så hade jag kunnat dels göra något åt problemet såkart men även kompenserat dom med tex en middag så att dom hade blivit nöjda. Men nej sista dagen på sin semester då kommer dom och gnäller.
Gnäll nummer två: Själv vågar jag knappt gå ut med kort ärmad tröja, för att jag vet att araberna kollar snett på en och tror att man är dum i huvudet som inte respekterar deras religion. Men varför ser jag då kvinnor i princip varje dag på stranden som solar toppless och med string trosor i EGYPTEN!!  Hallå, jag är verkligen inte sån men det är verkligen inte passande överhuvudtaget. Dessutom är dessa människor minst 65 år, varför känner dom att dom måste sola toppless när dom vet vilken upståndelse det blir! 

Nu har jag gnällt färdigt och ska istället gå ner till gymmet och springa, tänkte även försöka hinna med ett PN! 

♥/D 

Ledig mitt på dagen..

Idag är det en underbar dag! Jag har jobbat från 8 till 11 och nu är jag ledig fram till 6 och sen jobbar jag till 9 ikväll. Så därför ska jag passa på att åka till stranden och chilla hela dagen. Carro är ledig så det blir super trevligt, tänkte även passa på att kila ner till gymmet sen och köra ett pass. Nu väntar carro på mig så jag ska bara byta om och sen ska vi åka.

Skriver mer när jag kommer hem!

♥/D

Städning på schemat..

Idag är det Söndag vilket ofta brukar betyda ledigt för mig här i Egypten och idag var det inget undantag. Efter 12 härliga timmars sömn så slog jag upp mina ögon och möttes av klarblå himmel och strålande sol. Slängde i mig frukost och intog solposition på stranden halv 11. Var super skönt låg och små sov, läste och bara lyssnade på grym musik. Åt även deras fantastiska tonfisksallad. Jag kom hem för ca 20 min sen för det började blåsa och jag började bli rastlös. Nu väntar det stor städning, Caspers mamma kommer hit på Tisdag så jag har fått order om att städa. Haha! Vilket verkligen behövs kan jag lova. Efter det ska jag försöka palla mig till gymmet men har verkligen ingen energi för det idag, men jag ska försöka. 

Ni får ha en grym Söndag!
♥/D  

Alatool...

Jag tänker mycket, lite för mycket tror jag. På allt egentligen, men idag har det varit mer än vanligt. Det är så mycket jag vill göra, så mycket jag vill se. Jag har en miljon saker minst som jag vill hinna med men jag vet inte hur jag ska lyckas med det. Och rastlösheten, som jag känner konstant i mig. Jag vill vidare, nu har jag sätt Egypten och jag har guidat vid pyramiderna, ge mig nya äventyr mer utmaningar. Jag kommer inte hinna med allt annars, jag har lixom inte tid att vara kvar här. Jag vet att det är rastlösheten som driver mig framåt men det är så otroligt jobbig. Den tär på mig som in i norden, vill bara känna mig lugn och harmonisk och nöjd. Men jag kommer aldrig vara nöjd med något, vilket är bra på ett sätt men också dåligt. Jag älskar mitt jobb missförstå mig inte men jag vill ha mer. Jag vill starta en resetidning, surfa på Hawaii, gå längs kinesiska muren, tatuera mig, hoppa falskärm, vandra längs inka leden, rida på island listan kan göras otroligt lång. Så jag känner bara vad gör jag här, jag har inte tid att vara här! Men man kan tydligen inte få allt har jag hört vilket är jäkligt dåligt. varför måste man välja och prioritera hela tiden, kan man inte bara få precis allt man vill. Isånna fall så skulle jag vilja att min familj var här. Vi skulle sitta på cafe del mar och äta en super god middag, köttbullar med potatismos. Efter det skulle jag visa dom runt i hurghada och berätta allt jag vet. Sen skulle vi gå upp i morgon bitti och ligga ute i solen hela dagen och bara steka. Det vill jag just nu! Men min familj bryr sig inte om mig idag för dom vill inte svara på mina sms oc dom vill inte skypa med mig, tack för den.

Ska titta på melodifestivalen, trotts att jag hatar det! En påse lösgodis och gräddstuvad pyttipanna skulle jag kuna döda för just nu!

♥/D

Vilken dag..

Kom precis hem från jobbet efter en lång men otroligt skön dag. Har mest hängt på Jungel parken hela dagen och ju mer jag är där ju mer förälskad blir jag i det stället. Jag och Martine gick runt hela hotellet och tittade även in i flera av rumen och gud va fint det är. Det är fasen det ända jag kommer sakna med Egypten, Aqua jungel park! Super fint, super trevlig personal, super god mat, super god varm chocklad allt är bara super!

Vi var även en sväng förbi La reve som är vårat 5 stjärniga hotell och på vägen hem så hade vi ett moment. Vi körde med nervevade rutor och arbaisk musik på högsta volym, rakt igenom öknen med en fantastisk solnedgång över röda havs bergen. Ni vet en sån solnedgång som man bara ser på film som färgar hela himlen orange. Såna stunder gör att man inser hur lycklig man är och vilken tur man har som faktisk får vakna varje morgon med ett leende på läpparna. Jag tror verkligen att man kan se på mig hur lycklig jag är över att få vara här. Har hört från jätte många att jag strålar, och att det smittar av sig. En av receptionisterna på jungel parken sa idag att jag bara behöver kliva in genom dörrarna för att han ska börja le. Helt enkelt för att jag alltid är glad! En gäst sa även en konstig sak på min City tour igår, hon sa "dina ögon speglar själens lycka". Märkligt sagt men jag tror att det var positivt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sätte på en bra film och dricka cola. Är ledig i morgon så jag sattsar på 12 timmars sömn inatt.

♥/D

Dagens lärdom..

Låna aldrig ut din mobil till Denise eller Sofie när ni är ute. Denise skulle bara ringa ett kort samtal och sen skulle jag få tillbaka mobilen. Men efter ca 2 timmar så fick jag äntligen tillbaka mobilen och upptäckte att dom hade skickat ca 20 olika sms till hela olika människor i min telefonbok. Bland annat ett väldigt konstigt sms till min mamma, vilket dom tyckte var jätte roligt. Så alla ni som har fått ett konstigt sms från mig inatt, det var alltså inte från mig utan från mina kollegor här nere. Tydligen deras humor, men jag fattar inte riktigt. Så förlåt i alla fall för dom smsen!

Nu ska jag kila till jobbet!

♥/D


Halv ledig

God morgon mina kära vänner! Idag är det Fredag och jag är halv ledig, börjar inte förens halv 4 med City Tour igen. Andra gången den här veckan. Men från och med idag så har vi gjort om den till den gammla igen, vi var alla överrens om att den var mycket bättre. I går kväll blev det varken handling eller utgång gick hem och la mig kl 11 istället och sov 12 härliga timmar. Har nämigen precis vaknat och ligger i sängen och äter frukost. Tänkte börja dagen med att kila ner till gymmet och köra ett ordentligt pass. Det är så skönt för vid den här tiden är det alltid helt dött på gymmet.

Efter gymmet måste jag verkligen handla, kylskåpet ekar verkligen. Frumosten idag bestod av en yoghurt som jag tror har legat där i minst två veckor. Men eftersom att bäst före atumet står på jävla arabiska så är det inte lätt att veta. Jag åt den ialla fall och vi lär ju märka om den hade gått ut eller inte.

♥/D


Jag överlevde!!!

Igen ide att drabbas av panik, jag kom hem levande och med bilen i behåll. Gick faktiskt riktigt bra, äntligen ett land som kör som jag gör, helt underbart! Mer bilkörning ska det lätt bli. Nu hem till nina och Lau för middag och Kairo plugg. Ska försöka lära nina allt jag kan om Kairo, vilket inte är mycket. Hon ska nämligen köra kairo för första gången på Lördag, spännande. Efter det blir det massage och kanske handling och utgång! Får se vad som händer och sker!

♥/D

Ingen vanlig Torsdag..

Nej idag är det fasen ingen vanlig Torsdag! Idag ska jag nämligen för första gången köra bil i det här galna landet helt själv. Inte nog med det så ska jag köra till ett av våra hotell som ligger längst bort i den gamla delen av hurghada där jag absolut inte hittar för fem öre. Och jag måste även köra igenom huvudgatan där det alltid är sjukt mycket bilar och folk, det kommer dessutom vara mörkt. Jag kommer garanterat dö! Som om inte det vore nog så ska jag ha välkomst möte själv för första gången med i princip bara danska och norska gäster. Jag älskar verkligen mitt liv idag!! Men som sagt jag gillar utmaningar, bara man kommer där ifrån levande.

Annars så har jag haft service hela morgonen med Maja vilket var mycket trevligt. En hel del problem som vi var tvugna att lösa och några missnöjda gäster. Nu har jag ledigt i några timmar innan jag ska försöka åka till mitt välkomstmöte, herregud! Tänkte kila ner till gymmet och köra ett pass medans jag fortfarande har energi över. Sen blir det nog en kort pn innan det är dags för jobb igen.

♥/D

Update..

Kan ha varit den bästa köttfärssåsen jag har ätit i hela mitt liv! Men nu är jag så mätt att jag håller på att kräkas. Inte nog med att casper har lagat mat han har även hängt upp mina tvätt och diskat! Plus att hann sa att jag va tvungen att byta tröja innan jag åt så att jag inte skulle spilla köttfärssås på min jobbtröja. haha, pappa varning på den. Och han kallar mig för farmor! 

♥/D 

Mysig kväll..

City touren gick riktigt bra men kändes riktigt kontigt att en kille som jag gick på Service och co med var med och studerade. Han skulle alltså lära sig av mig, kändes jätte märkligt. Men jag hade min favorit lokal guide så vi satt och pratade om livet och massa flummiga saker, vilket alltid är lika trevlig. Och det bästa av allt var när jag för en liten stund sedan kom hem och möttes av en helt fantastisk doft. Casper har lagat middag till mig, pasta och köttfärssås!!!!  Världens bästa sambo, så nu ska vi precis äta och titta på film.

Ni får ha en fantastisk Onsdags kväll

♥/D

Hurghada team



♥/D

15 Februari

Då var det redan Onsdag och jag har varit här i Egypten i precis 6 veckor! Känns som att jag har varit här i en hel evighet, fast ändå så går tiden så otroligt fort. Igår gick jag ut trotts allt och gud va roligt jag hade. Jag, Carro och Casper började på Hard rock där vi tog en drink och åt natchos, super gott. Sen begav vi oss till Viking och hängde innan vi sedan rundade av kvällen på White beach med mycket dans och bra musik. Blev ganska tidigt eftersom att alla skulle upp och jobba idag.

Idag har jag och Rasmus rockat vårat välkomstmöte på Jungel parken och shit va bra vi va. Sålde utflykter som aldrig förr men det är ett helt projekt att få en syl i vädret när man har rasmus med sig. Den mannen kan verkligen snacka, herregud! Efter det var jag på kontoret och tog tag i allt pappers arbete, bokade utflykter, löste lite problem och likviderade. Nu är jag hemma och har precis ätit nudlar. Halv 4 ska jag vara tillbaka på kontoret igen för då är det dags för City Tour. Men innan det ska jag fixa naglarna och diska.

♥/D

Alla hjärtans dag..

Ligger fortfarande kvar i sängen, har sovit någon timme och inte orkat gå upp efter det. Förstår verkligen inte varför jag alltid blir så trött efter flygplats dagarna, mår verkligen som en påse skridskor. Vi hade planerat att gå ut ikväll men jag vet verkligen inte om jag orkar det, men vore så himla roligt. Samtidigt så vet jag att huvudvärken kommer släppa efter en drink eller två. Men blir lugnt i sånna fall eftersom att jag ska upp och jobba i morgon, välkomstmöte på jungelparken kl 10 med Rasmus. Nu kan jag verkligen inte bestämma mig, verkar som att alla ska ut eftersom att det är alla hjärtans dag, och tjejer har fri bar på white beach. Ska börja med att hoppa in i duschen och sen se hur jag känner mig.

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på lugna favoriter och saknar min familj och min fru som är i Thailand. Casper var så gullig idag förresten, bästa sambon. När jag kom hem från flygplatsen så låg det en lapp på min säng skriven på kebab svenska. "Hej Denise, cola och choklad finns i kylen. Glad alla hjärtans dag" Haha, ha vet vad jag vill ha efter en lång dag på flygplatsen. Eller så smörar han bara så att jag ska fortsätta stryka hans skjortor!

♥/D

Skjut mig snälla..

Fy fan vilken jävla dag, helt sinnes sjukt. Har ont i recis hela min kropp speciellt huvudet och fötterna. Har sprungit runt på flygplatsen som en jädra dåre hela dagen och tagit emot bussar och sedan skickat iväg bussar. Är helt slut! Har däckat i sängen och ligger och väntar på min mat som förhoppningsvis är här snart. Var ju ett par timmar sedan man åt så det ska bli riktigt nice med mat!!

Skriver mer sen när jag har hittat lite kraft och styrka!

♥/D

Då var ännu en dag över..

här nere i soliga Egypten! dagen har spenderats på stranden, på gymmet, på cafe del mar, på kontoret och sist men inte minst hemma med nästan hela famljen på skype. I love it! Har även hunnit med att tvätta, diska, hänga upp tvätten och strukigt (stavas det så) mina skjortor inför veckan. I morgon är det Tisdag vilket ALLTID innebär flygplats dag och självklart drog jag nitlotten om att få vara departure ansvarig. Ska även sända alla bussar till vårat blue village hotell aquamarin. Kommer helt enkelt bli en lång men rolig dag på flygplatsen. Hörde även ett ryckte om att eftersom att det är alla hjärtans dag i morgon så kommer både bamse och vargen på besök på flyglatsen för att dela ut godis till alla gäster. All in, det är så vi gör det här på fritte!! =)

Här kommer lite bilder från dagen, vet inte hur man vänder på bilderna så ni får helt enkelt snurra på datorn! 

       

♥/D

Då var man ombokad...

Jaha, fick precis ett mail att min resa till Sverige är ombokad till den 10 April istället för den 24 vilket är riktigt nice!! Är super glad över det, men samtidigt så är det ingen idee att få för höga förhoppningar för allt kan hända i reseledar livet! Ska klä på mig nu och sen möta upp Carro för middag, vi ska till cafe del mar som är en svensk restaurang som har en Tacosallad värd att döda för!! Lägger upp bilder och skriver mer när jag kommer hem för nu kurrar magen!

♥/D

Veckan börjar med ledighet..

Tanken var att vi skulle gå till stranden idag men så vaknade jag och upptäckte att vädret var sådär. två min senare ringde carro och sa att på hennes telefon så stod det att det skulle bli 26 grader och strålande sol idag. Så lite tveksam hoppade jag ur sängen och började göra frukost. Jag får helt enkelt lita på henne och hoppas att hennes telefon inte ljuger. Så det blir stranden trotts allt, vi tänkte åka till en strand där jag aldrig varit Dreambeach. Ska bli spännande att se vad det är för något. Nu ska jag klä på mig och borsta tänderna, tänkte även ta med mig kameran och försöka fota lite idag!

♥/D

Längtar till jobbet..

Då va man hemma efter en fantastisk dag i El Guna med Zumba, fråge sport, en gudomligt god middag och sen självklart blue awards! Jag fick även reda på att jag hade fått mina första dream catchers ska läsa dom på kontoret i morgon. Men det är så roligt att ens ha fått någon med tanke på att jag bara har jobbat i tre veckor.

Nu ska jag gå ner till gymmet och få massage, vilket ska bli awesome!! Efter det kanske jag ska hem till Nina och spela kort och dricka öl, men jag tror inte farmor orkar det. Fick även reda på att jag är ledig i morgon vilket ska bli nice. Det är skönt att börja veckan med en dags ledighet. I like!

Hoppas ni har haft en underbar Söndag och en bra helg! Själv längtar jag till veckan börjar så att jag får gå till mitt älsklings jobb igen! Sjukt att man längtar till jobbet, det trodde jag aldrig att jag skulle göra.

♥/D

Blue Award!

Veckomötet är avklarat, me det tog sin lilla tid! Minst sagt! Nu ska vi snart åka till El Gouna för att ha Blue Award, vi ska även ta destinations foto och ha massa aktiviteter tror jag. Låter super trevligt! Vi ska även äta middag där så vi kommer nog inte hem förrens vid 8 tiden skulle jag tro, och kl 9 har jag massage inbokad. Så helt enkelt en otroligt härlig dag!

Skriver mer när jag kommer hem ikväll!

♥/D


På repeat...

Wake up every morning, sing a song, play my rythm 'cause that's what I do best,
Clap my hands in this summer romance, your beauty got me in a trance,
And I can't help to smile when you turn around and face me in those shades
Oh and your summer skin with your summer clothes on when you spreading all that love around, 

This song's for you, brown eyed or blue,
this one's for you, and all the pretty things you do,
This song's for you ohh doesn't matter if you're big or small,
I send my love to all the women, this is my song to you all,

Fantastisk låt av Skaburbians!!

♥/D


Denise 65..?

Precis så känner jag mig just nu! Alla andra ska i princip ut och göra Hurghada osäkert medans jag ska sitta hemma i soffan, dricka cola och titta på film. Nina har service telen så jag ska våldgästa henne tänkte jag. Har verkligen ingen energi eller lust till att gå ut ikväll. Men det är säkert bara en formsvacka, så ni behöver inte oroa er. Annars så gick träningen bra, bokade en ny massage tid i morgon kväll. I morgon har jag förövrigt veckomöte på morgonen, efter det ska jag fixa inför tisdagen (airport day) sen på eftermiddagen har vi blueawards. Vilket betyder att hela destinationen samlas och så har man möte och prisutdelning. Kategorierna är, månadens säljare, månadens kollega och den som har fått flest dreamcatchers (stavning)

En ganska skön och trevlig dag helt enkelt! Sen tar vi nya tag på måndag och då hoppas jag att jag känner mig pigg igen!

♥/D


Bra dag..

Idag har det tillskillnad från igår varit en bra dag. Vaknade upp vid 8 tiden efter 10 timmars sömn och var ordentligt utvilad. Var på väg till taxin när jag träffade Carro och Maja som var på väg hem från krogen, klockan 9 på morgonen. Hur orkar dom?! I alla fall, idag skulle jag vara på Aquamarin hela dagen och först på schemat stod bamseklubben. Jippi, not! Jag hatar verkligen barn, men jag klistrade på leendet och körde på. Efter det var det lunch och inget slår känslan när jag upptäckte att dom hade potatismos och grillkorv. Jag var som ett barn på julafton, helt lyrisk. Efter lunch var det dags för Guide mot gästerna i fotboll, dagens andra höjdpunkt. Som jag saknar fotbollen, guiderna förlorade men jag fick göra vårat enda mål så jag var nöjd. Sen hade vi sieasta och alla andra guider som var otroligt slitna eftergårdagen passade på att sova medans jag städade min jobbväska. Tro mig det var ett heltids projekt, galet va mycket skit man samlar på sig. Sedan var det dags att vara på service centret vilket var rätt tråkigt, ganska lite gäster. Sen kom dagens tredje höjdpunkt middagen. Asså det middagsbuffen som dom har där är helt vild. Jag och Henke D åt säkert tre omgångar var, tror vi var där i en timme eller nått och då stressade vi ändå. Sicken mat, helt otroligt!

Nu ska jag smälta maten en stund till sen blir det ner och gymma och ikväll blir det lugnt igen. Känner mig inte riktigt i form så ska fråga Nina och Lau om dom vill hänga med mig! Titta på en film eller liknande!

♥/D

Ingen bra dag..

Nej usch jag mår verkligen inge bra idag. Har ont i magen och mår illa, har även ont i huvudet och känner mig yr. Men nu har jag precis fått i mig lite soppa så nu känns det lite bättre i alla fall. Idag har jag som sagt City tour som jag verkligen hoppas att jag kan köra. Ska vänta en stund och se hur jag mår innan jag bestämmer mig. Fick precis ett sms om att vi ska ställa in alla Kairo och Luxor utflykter i helgen, undrar vad som händer nu. Vi har varken ställt in Kairo eller Luxor helt förut så något måste verkligen ha hänt. Jag som var så sugen på att få köra Kairo i helgen, men men det får bli en annan gång helt enkelt! Nu ska jag hoppa in i duschen och se om jag piggnar till.

♥/D

Älskar när det händer...

Jag skrev precis ett jätte långt blogg inlägg men precis när jag skulle publisera det så råkade jag ta bort det. Därför orkar jag inte skriva om allt igen utan jag går bara snabbt igenom höjdpunkterna. Gick till kontoret i morse för att ta en team bild och sedan ha service hela dagen. Men jossan frågade mig om jag ville byta schema med henne vilket jag givetvis ville. Så istället för en jädra massa service hela dagen så ska jag bara köra City tour. Så efter bilden var det bara för mig att gå hem och sova igen, underbart. Sitter just nu och pluggar på den nya city touren som jag aldrig har kört förut. Varför var dom tvugna att ändra när jag recis hade lärt mig din gamla city touen. Sitter och letar info så jag har något att babbla om, jäkla kopter. Men det blir nog super!

Skriver mer sen för nu vill datorn inte sammarbeta med mig längre!

♥/D

24 April...

Nu har jag fått mail från min ssm och det verkar som att hon har bokat in mig på ett plan till Stockholm den 24 April. Känns skönt att veta även om jag hade hoppats att det skulle vara lite tidigare. Så min fru om du läser så förlåt att att jag inte kommer vara hemma på din 20 års dag men vi får helt enkelt fira både din och min en gång till.

Kom precis hem efter att ha vait och fikat med Nina vilket var väldigt trevligt. Vi har också handlat mat så ikväll tänkte vi laga middag (nina ska laga) och dricka vin och bara ta det lugnt. Sen kanske gå ut och ta en öl om vi orkar med hennes farbor som kom i Tisdags. Tänkte även försöka hinna plugga lite men vi får se hur det blir med den saken. Kanske gör det nu innan jag glider över till Nina, om jag orkar vill säga! Annars har det inte hänt så mycket spännande idag, bara tagit det lugnt och chillat...

♥/D

Ledig dag..

Slog upp mina ögon och såg att det fortfarande är dåligt väder vilket innebär att jag får vara blek ett tag till. Istället har jag spenderat morgonen i sängen med en god frukost och snart ska jag glida ner till gymmet och köra ett ordentligt pass. Sen blir det handling, städning och pluggning som gäller. Ska även umgås med Nina och förhoppningsvis äta en super god lunch. Vi har även funderat på om vi ska ta ledigt någon dag och åka till kairo. Det finns så himla mycket jag vill se i den staden innan jag åker här i från samma sak gäller med Luxor. Det svåra är bara att hitta lite tid att komma iväg. Men kanske nästa vecka, förhopningsvis. Vill verkligen se citadellet och Snefru pyramiderna (de första som byggdes) även trappstegspyramiden. Nej nu ska jag hoppa i träningskläderna och köra

Ha en fantastisk Torsdag alla!

♥/D

Som jag har längtat..

efter ett gott vitt vin!!!  Så idag fick jag och Nina nog, åkte till taxfree shoppen och letade i en timme efter ett vin som såg okey ut. Så nu ska kvällen spenderas iförd onepeace i soffan med en flaska vin! Helt underbart! I morgon är jag ledig vilket känns helt fantastiskt, dock är vädret fortfarande en katastrof. Men se det posititv är det dåligt väder i morgon så kan jag sova hela dagen och köra ett ordentligt gympass.

Nu har jag inte tid med detta längre, vinet väntar!!  =)

♥/D

Energi?

Idag är en sån dag då min energi som oftas brukar vara på 110 förtillfället ligger på noll. Vet inte varför men har verkligen ingen energi, ska gå ner och springa en runda på gymet men helst av allt vill jag bara ligga i sängen och titta på film. Har jobbat från 8 imorse till 1 och nu har jag siesta på 3 timmar innan det ärdags för jobb igen. Jag har nämligen kvälls service idag och dinner mingle, vilket är nice för då får man äta middag! Annars så är vädret skit idag, svin kallt och helt igenmulet tydligen efter sandstormen igår. Men imorgon är jag ledig så då hoppas jag verkligen på bättre väder annars jäklar.

Nej nu ska jag fylla i massa tråkiga papper om det ena och det andra så jag skriver mer ikväll helt enkelt!

♥/D

Fortsätter på samma spår..

När jag ändå är inne på att man ska njuta av livet och ta tillvara på varje sekund så tänkte jag titta på en film innan jag sover. Eat, pray, love, en fantastisk film! Och jag kan lova er, även om det är det första man lär sig i turist världen att man aldrig ska göra. Så lovar jag att jag ska åka till Bali helt själv i minst en månad på hälsoresa. Bara gå på yoga, äta super nyttig mat, bada, sola och försöka koppla av! Men det har jag inte tid att göra nu på ett tag men kanske om några år (20) Hahah

Nej nu ska jag sätta på filmen och sen sova! God natt alla underbara, och ta tillvara på varje dag!

♥/D


”Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu.”

Jag tror eller jag vet att jag har otroligt svårt att leva i nuet. Jag har alltid varit en person som har längtat, och jag längtar så mycket att jag har svårt att uppskatta det som händer just nu. Jag har alltid velat bli guide och jobba runt om i världen och jag älskar att vara här missförstå mig inte. Men ändå längtar jag hela tiden dygnet runt. Längtar efter att få komma hem och träffa alla vänner och familj, längtar efter att så byta destination, längtar efter att få köra Kairo på Lördag. Jag tänker hela tiden på vad jag vill göra efter jag har jobbat som guide, även fast jag precis började. Jag älskar att jobba som guide men jag kommer inte gör det hela livet så vad ska jag göra då. Jag tänker hela tiden och för mycket istället för att bara njuta av varje dag och ta dagen som den kommer. Jag tror att det beror på att jag så lätt blir rastlös och uttråkad. Vill hela tiden göra nya saker, upptäcka mer, se mer!! Jag blir aldrig nöjd vilket suger. Vill verkligen lära mig att leva här och nu och bara njuta av tiden. Vet att jag kommer sitta om 20 år och tänka tillbaka på tiden här och bli arg för att jag inte njöt tillräckligt mycket!

♥/D

Bara en helt vanlig dag..

Sådär, då var man hemma igen efter en hel dag på vårat hotell Jungle Aqua Park som även är mitt favorithotell. Älskar att jag får vara där så mycket som jag får, hotell personalen är underbar, god mat, glada gäster och super fint hotell. Dagen har gått riktigt bra trots en hel del flygförseningar. Just nu ligger jag i sängen och väntar på att Bulls ska komma med min mat, är så jädra hungrig. Var ett tag sedan man åt nu! Efter maten ska jag försöka gå till gymmet om jag orkar, eller jag ska inte försöka jag måste gå till gymmet. sen ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, blir nog ganska lungt skulle jag tro.

Förresten så har vi sandstorm här nere just nu, helt sjukt va mycket sand!  

♥/D

Time for work..



♥/D

Lycka..

Idag insåg jag verkligen hur mycket jag älskar att jobba som guide. Den känslan man får när man springer på såna underbara människor som jag har gjort idag är helt fantastisk. Träffade två stycken par nu på kvällen på ett av våra hotell och vi satt och pratade i säker en timma. En av männen hade nämligen fått hjärtatack här om dagen, och varit riktigt nära att inte klara sig. Jag har försökt nå dom på telefon och skickat upp blommor och fruktkorg till deras rum och idag så träffade jag dom. Och gud vilka underbara människor! Dom var så tacksamma för allt jag gjort och vi satt och pratade om livet och mycket mer. När dom gick så fick jag en stor kram av båda och jag fick jätte mycket beröm och lov ord. Fick även deras mail adress och jag lovade att höra av mig om jag kommer till Malmö. Sånna människor ger så mycket energi och jag har gått runt med ett stort leende enda sedan dess. Lovade även att titta in någon dag på deras hotell om jag hade vägarna förbi för en fika med dom.

Nu har jag efter en 12 timmars arbetsdag precis ramlat ihop i sängen. Funderar på om jag ska lägga mig och läsa lite, var nämligen inte igår. I morgon är jag ansvarig för Jungle Aqua park igen vilket betyder sända och ta emot alla bussar samt hjälpa till med in chekningen. Men det ska bli roligt älskar att vara där. Blir lite segt imellan bussarna men då dricker jag kaffe och snackar skit med personalen.

♥/D


"En blek guide är en bra guide"

Sanningens ord som min kära kollega lärde mig idag! Idag har jag och Henke D haft service på tre av våra hotell. Älskar att jobba med Henke D, det första vi gör på morgonen är att planera dagens matintag. Vi planerar alltid vår service efter de hotellen som vi får äta gratis på och idag lyckades vi verkligen. Frukost på hotell sea garden, lunch på hotell empire beach och middag kommer vi äta på hotell Magawish, lovely. Nu är jag hemma och har ledigt i två timmar innan det är dags för lite mer service på två andra hotell. Riktigt lång dag, men skön! Vi gör nämligen inte många knop på Måndagar, dricker kaffe och snackar skit med gäster och hotell personalen.
Och prata är en av mina favorit sysselsättningar och Henke är precis likadan så jag är nöjd!

Nu ska jag skriva klart mitt Kairo häfte, blev inte riktigt klar i går. Somnade med datorn i knät och blev väckt halv 6 av en tant som ringde på service telefonen!

♥/D

Söndag...

Nu har jag varit riktigt duktig, har i princip pluggat sen kl 5. Eller jag gjore en liten paus och gick över till Nina och åt middag. Hon hade lagat lins och tomat soppa, riktigt gott. Tur att jag har henne som tar så bra hand om mig. Nu ska jag plugga vidare, är nästan klar med mitt kompendium som jag håller på med. Sen ska jag sova så att jag är pigg till i morgon. En hel dag fylld med service både på förmiddagen och eftermiddagen. Men förhoppningsvis så blir det lugn, Måndagar brukar vara lugna. De flesta reser nämligen hem på Tisdagar. Annars så har jag haft en riktigt bra Söndag, har fått mycket gjort. Nu ska jag plugga vidare så att jag får gå och lägga mig någongång! 

Förresten så är det riktigt tråkigt att det aldrig är någon som komenterar. Vad vill ni att jag ska skiva mer/mindre om? Eller så vore det vara roligt om ni skriver hej, så jag vet vilka som läser min blogg. Om det är någon som gör det vill säga! 

♥/D 

Plugg time..

Teet står på bordet, soft musik är på och alla tusen papper och böcker ligger utspridda över hela sängen. Men inspirationen och motivationen försvan någonstans längsvägen. Och jag intalar mig själv att den kommer dyka upp när som helst, men det tvivlar jag verkligen på. Det är helt enkelt bara dags att sätta igång! Ska plugga Egyptiska museet, citadellen, de "dödas stad" och allmänt om Kairo. De saker jag vill utveckla mig mer i helt enkelt.

Hörs senare när jag är färdig lärd, förhoppningsvs!

♥/D

Min bibel...


♥/D


Ord och inga visor..

Shit va fort det där gick, trodde att det var svårt och tog lång tid att förlänga sitt visum men icke. Var där inne i max 5 minuter fyllde i ett papper och betalade lite pengar sen var det klart. Nu ligger jag i sängen igen och funderar på om jag ska plugga lite på Kairo nu, vilket kommer bli max 45 min. Känns lite segt att börja plugga och sen när man väl kommer in i det så måste man sluta. Tänkte istället plocka i ordning lite hemma och stryka alla kläder inför en ny och härlig arbetsvecka. Så får det bli, så skjuter jag upp pluggandet tills efter spat.

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från Torsdagens tripp till underbara Mahmya! Bättre sent än aldrig!

        

♥/D

Godmorgon..

Idag är det Söndag och jag har precis vaknat och för första gången på väldigt länge känner jag mig riktigt utvilad. Servicetelefonen höll sig även otroligt lugn ringde bara en gång vid 6 tiden i morse, så det gick bra. Nu ska jag klä på mig och åka iväg och förlänga mitt visum som för övrigt redan har gått ut. Efter det ska vi studera spa!! Ska bli så jäkla skönt. Sen ikväll vet jag inte va som händer, vill försöka hinna plugga lite på Kairo. Och sen ska jag nog bara ta det lugnt har servicetelefonen i natt igen. Men jag skriver mer efter spat...

♥/D

Trött..

Just nu är jag så fruktansvärt trött att jag knappt kan skriva. Förlåt för dålig uppdatering men det har verkligen varit fullt upp på senaste tiden. Idag har jag varit ute och studdat en snorklings utflykt vilket var otroligt trevligt. Solad, sov, snorklade, drack liter med te och diskuterade en hel del med de som arbetade på båden. Det finns verkligen bra araber också, speciellt guiden på dagens utflykt. Vi diskuterade och filosoferade tillsammans om livet och andra intressanta saker. Men men nog om det! Jag har service telefonen ikväll vilket betyder att jag ska ligga inne hela kvällen medans alla andra ska ut och festa. Kanske är lika bra i och för sig, behöver nog hålla mig inne ett tag. Ska sätta på en film och sedan gå och lägga mig.

I morgon ska halva teamet studda våran spa utfykt, nice! Jag måste även åka och förlänga mitt visum som redan har gått ut, opsi!! Blir förhoppningsvis en lugnare dag med lite mer blogg inlägg.

♥/D

Ingen bra dag!

Idag har det verkligen inte varit någon bra dag! Shit va jag lämnade alla mina hjärnceller hemma i morse när jag gick till jobbet. Just nu ligger jag sängen och tittar på film medans jag funderar på vad jag ska göra ikväll. Spring bort min irritation, supa bort mina bekymmer eller bara sova tidigt och hoppas att dagen i morgon blir bättre. Lutar dock åt supandet, har service telefonen resten av helgen så idag eller aldrig.
Orkar inte blogga mer idag, tar nya tag i morgon istället!

♥/D

Helt jävla otroligt!

Idag har vi som sagt pressat hela dagen på Mahmya. Jag och Nina har klagat hela dagen på att solen inte tar något, och gång på gång har vi inspekterat varandras kroppar för att se om vi har blivit nå bruna. Men absolut ingenting, tills jag för två minuter sedan klev ur duschen och tittade mig i spegeln. Ja jävlar va solen har tagit idag, det var en tomat jävel som tittade tillbaka på mig. Klev ut ur badrummet lite små chockad när jag hör hur Casper asgarvar, då är hela jag röd som en tomat. Springer genast över till rasmus och Lau för att inspektera hur dom ser ut, om dom är lika röda som mig. När jag kommer in till dom så hittar jag tre stycken (Nina, Rasmus och Lau) små knallröda människor i soffan som ser helt förstörda ut. Känns skönt att jag inte var ensam med min rödhet. Nu ska röda ligan bege sig till Hardrock för team middag och sedan ska det bowlas. Hoppas bara att brännan har lagt sig tills i morgon, kan inte gå till jobbet och se ut som en tomat.


♥/D

Oj oj oj, inte en lugn stund..

Herregud vilken dag, natt och dag jag har haft. Igår var det välkomstmöten för hela slanten. Höll mitt största möte hittills för ca 70 personer, vilket var så roligt. Efter det skulle fyra stycken av oss guider studera den nya city turen vilket resulterade i att jag och Nina fick åka i en bil bakom bussen hela tiden för vi fick inte plats i bussen. Men vi hade hur roligt som helt, musik på högsta nivå och bara körde på. Dock var den nya city turen inte lika bra som den gamla men det får gå ändå. Efter City turen så stressade vi he och gjorde oss i ordning och sen åkte vi ner till Nya marinan och åt födelsedags middag för Nina. Vilket sedan resulterade i att vi hamnade på Viking och hade en spårad kväll. Älskar känslan när det är packat med folk på Viking och man har skit roligt, tills man helt plötsligt upptäcker att man helt plötsligt typ är ensam kvar. Jag, Nina, Rasmus, Lau och Marcus var om ända som helt plötligt var kvar på Viking, kan bero på att vi var dom ända som var lediga idag. Och redo för att gå hem var vi absolut inte så vi bestämde oss för att åka till Kalypso. Kalypso är ett ställe som vi alltid snackar skit om för att det bara är ryssar där, men eftersom att vi inte var i våra sinnesfulla bruk så tyckte vi att det lät som en grym idee. Efter att ha dansat loss med alla ryssar så kom vi hem krypandes vid 4 tiden.

Idag ringde Nina och väckte mig kl 8 för vi skulle tydligen till Mahmya. Så dagen har spenderats med sköna människor på våran egen paradis ö. Om jag har tid så kommer det komma upp bilder senare. Nu duscha, massage, middag med teamet sen hem och sova. Livet är bra hårt!

♥/D


Godmorgon...

Då var det Onsdag vilket betyder Välkommst möten och City Tour. Låter som en bra dag enligt mig, förutom att jag inte har en susning om hur City Touren kommer se ut. Kom precis hem efter att ha varit hos Nina och sjungit det är nämligen så att hon fyller 21 år idag. Så hela teamet gick över och grattade henne också fick hon tårta.

Nu har jag inte tid med det här, dags att försöka bli lite snygg. Måste även stryka min skjorta!

♥/D

RSS 2.0