Bara massa babbel egentligen..

Då var Tisdagen avklarad. Shit vilken dag helt sjukt. Har Skickat i väg 200 gäster till flygplatsen och tagit emot ca 200 gäster och hjälp dom att checka in och allt, bra service va! Kom hem krypandes vi 6 tiden med skorna i ena handen och colan i andra. Vi var tvungna att fira att vi hade överlevt dagen med flygförseningar och strejk med den obligatoriska mc donalds middagen. Vi var även tvugna att hälsa rasmus välkommen tillbaka från semestern och den mannen älskar mc donalds. Efter en underbart god och välförtjänt middag så kröp jag vidare ner till gymmet för en underbar (svin ond) massage. Fick även veta att jag är konstig, som att jag inte redan viste det lixom. Har tydligen en sne rygg och massa konstiga muskelknutar, jo man tackar ja.

På tal om ingenting så var det en jordbävning här igår, en ganska stor faktiskt. Men som vanligt så sov jag så jag märkte ingenting, så typisk mig att alltid missa allt drama. Ge mig lite spänning i vardagen lixom.
På tal om spänning i vardagen, jag och Casper har redan blivit som ett gift par. Och det som verkligen tog priset var för 5 min sedan när jag upptäckte att jag låg och pratade med casper på facebook om vad vi åt till middag idag. Ganska konstigt med tanke på att jag ligger i min säng och han i soffan, 10 meter från varandra.

I morgon ska jag tydligen vara den första som kör en av våra nya utflykter, har inte fått studera den eller någonting. Vet fasen inte ens vad det är för utflykt mer än att den är ny. Hej improvisation, men bella och karin vet att det är min starka sida så det ska nog gå. Bara att babbla på om allt möjligt som jag brukar! =)

♥/D

Soft..

vilken skön dag det har vari i dag, har bara glidit runt och chillat. Just nu ligger jag i soffan och väntar på att Nina ska komma hem från jobbet så vi kan beställa mat. Vi tänkte nämligen bara ligga i soffan och kolla på film och slappa hela kvällen. Var länge sedan vi bara var hemma och hängde. Har även varit duktig och skrivit ut alla mina papper tills i morgon och organiserat allt super bra. Förhoppningsvis flyter det på fantastiskt bra i morgon! Orkar inte med en flygplats dag som är kaos igen. 

Ligger och tittar på massa bilder och lyssnar på goa låtar! Hemlängtan blev genast lite större, men det är mysigt att längta. Då vet man att man har något/några hemma som betyder otroligt mycket 

♥/D


Dag 4: En bild som visar hur du mådde förut.

Jag mår lika bra som jag alltid har gjort, så det for helt enkelt bli en bild på en glad Denise!



♥/D

Blev ingen strand..

Hur typiskt är det inte, jag kastade mig upp ur sängen och skyndade mig jätte mycket för att komma i väg till stranden. Men när jag kommer ut genom dörren så upptäcker jag att det är helt mulet ute. När man väl är ledig lixom så är det dåligt väder, det var första gången som det inte var strålande sol sedan jag kom hit. Jaja, gick upp och bytte om till gymkläder och gick ner och körde ett jäkla pass. Sedan blev det lunchdate med frugan (eve på skype) saknar henne. Och nu har jag precis stor städat hela lägenheten, till och med tvättat sängkläderna. Känner mig riktigt uktig idag faktiskt. Nu ska jag kila iväg till kontoret en snabbis och skriva ut alla listor inför i morgon dagen. Jag ska nämligen inte vara på flygplatsen utan på ett av våra största hotell. Ska skicka iväg bussar med de som ska till flygplatsen men också ta emot alla bussar som kommer från flygplatsen. Kommer nog gå bra, trotts att jag är helt själv hela dagen. Efter kontoret så funderar jag på om jag ska köpa med mig nått gott hem och lägga mig och titta på film och bara chilla. Har varit så uppe i varv sedan jag kom hit så det behövs nog!

♥/D

Slut om artist...

God morgon! Vaknade precis upp med en huvudvärk från helvettet. Antar att den kommer från gårdagane bravader (kairo) eller för att jag har sovit så otroligt tungt. Känner mig också lite små snorig, kanske svänger förbi apoteket och köer nått dunderpiller. Idag är jag ledig, så ska försöka ta min kropp ner till stranden och däcka i en solstol. Ska inte röra mig ur fläcken på hela dagen! Jag kan berätta mer om kairo när jag kommer hem men jag kan säga att det gick riktigt riktigt bra. Är super nöjd! Älskar verkligen mitt jobb.

♥/D

Dag 3: En viktig person i ditt liv

Jag tänker välja två personer, min älskade mamma och pappa! Dom är världens bäsa föräldrar! Mamma som alltid tar hand om mig när jag är sjuk. Om jag bli sjuk här så måste hon komma ner och ta hand om mig, klarar mig inte annars. Pappa som alltid har lagt ner otroligt mycket tid på min fotboll, hämtat lämnat, tittat på matcher och analyserat. Dom har lärt mig allt dom kan och uppfostrat mig på det bästa tänkbara sätt. Dom har stått ut med mig och mina balettuppvisningar i nästan 20 år, bara det. Även fast jag pratar för fort, har svårt att koppla av och aldrig sitter still en sekund så tycker dom om mig ändå!

♥/D

två timmar senare!

Och efter en timmes powernap, en liter cola och det sista godiset så börjar jag nu känna mig som en människa igen. Ligger i sängen och pluggar inför Kairo. Jag har en sån jäkla prestations ångest när det kommer till sånt här. Vill verkligen att allt ska gå perfekt vilket det absolut inte kommer göra eftersom att det är min första utflykt till Kairo. Det jag har svårt för är dessa jäkla gudar, finns typ 100 st som alla är gud över något och som ser ut på ett speciellt sätt som jag bara blandar ihop. Funderar på om jag ska ringa carro och be henne komma över och förklara hur det ligger till. Det kanske fastnar lite bättre om man får höra det och inte bara läsa. Annars så är det en lugn och skön dag, ska gå och lägga mig super tidigt. Inatt har jag nämligen pick runt 2 tiden så det blir en hård dag. Som tur är kan man sova halva vägen i alla fall på bussen.



♥/D

Ja jävlar..

va roligt det var igår, kanske lite för roligt men tanke på den jäkla huvudvärken jag har haft hela dagen. Inte nog med att jag var tvungen att gå upp kl 7 efter bara två timmars sömn, jag skulle även hjälpa till i bamse klubben för första gången. Bakis och barn går tydligen inte ihop, men det var ganska roligt att vara med i bamse klubben. Men jag skulle aldrig någonsin vilja jobba med det, fy tusan. Nu ska jag sova i exakt en timme och sen ska jag låsa in mig och plugga Kairo konstant tills det sitter. Men som sagt först sova!

♥/D

Dag 2: En bild på en person som vet mest om dig



♥/D

En helt vanlig Fredag..

Jag har ont i huvudet, tror det beror på att jag har stressat som en tok hela dagen! Har även bråkat med massa tekniska saker på kontoret, som driver mig till vansinne. Men nu har jag i alla fall slutat för dagen och ska glida över till Maja, hon ska lära mig allt hon kan om Kairo. Kommer säkert ta hela kvällen om jag känner henne rätt. Dagen har förresten enbart inneburit service, service och mer service. Men ikväll är det party, all in som gäller. Jag känner verkligen att jag behöver slappna av lite. Man är så himla spänd här hela tiden, vill verkligen inte göra några fel. Fast det gjorde jag idag ändå, skrev fel datum på en utflykt till en gäst. Men jag hoppas att jag löste det.

Annars så hoppas jag att ni får en super bra Fredag, det ska i alla fall jag ha! =)
Loats of love!

♥/D

Lycka!

Jag tror inte att det finns någon större lycka än att man får göra det man älskar mest av allt, varje dag. Samtidigt som man även får höra att man är otroligt duktig och bra på det man gör! Som ni säkert förstår så gick mitt och Ninas välkommst möte som min chef skulle studera otroligt bra. Fick nästa bara positiv feadback och hon sa att det kändes som att jag hade stått där framme hundra gånger förut. Men självklart fanns det även en del att jobba på vilket är perfekt att höra. Om man inte vet vad man gör mindre bra så kan man ju aldrig bli bättre! Feadback är så härligt att få, älskar det verkligen! Ska försöka införa mer feadback på våra team möten en gång i veckan eller nått, dom man jobbar med vet ju verkligen alla ens svaga och starka sidor.

Nog om det, nu ligger jag i sängen efter atta ha ätit världens godaste tacosallad! Det ska definitivt bli en tradition!
Juste Kairo kokar! Flera hundra tusen demonstranter befinner sig på torget och demonstrerar. Än så länge så är det "fredliga demonstrationer" men vi har flyttat min Kairo utflykt från Lördag till Söndag. Men jag skulle bli förvånad om den inte ställs in helt, araberna vet nämligen något som inte vi vet. Köerna till bensin mackerna är kilomer långa. Sist när det blev demonstrationer i Kairo så ströp dom all exportering av bensin från Kairo, så folket börjar bunkra upp med bensin. Inte ett gott tecken! Man känner att det ligger i luften, och i morgon sägs det att det kommer explodera. Efter Fredags bönen kl 12, så den som lever får se!

♥/D

Dag 1: Åtta bekännelser!

1. Jag hatar att göra saker som jag är dålig på
2. Är otroligt rädd för inbrottstjuvar
3. Är väldigt stökig av mig
4. Men är ett kontroll freak på samma gång
5. Är värdelös på att berätta för mina nära och kära hur mycket jag älskar dom
6. Jag är jätte dålig på att stava
7. Jag älskar blodpudding (fan va sugen jag blev på det btw)
8. Pratar alldeles för mycket och på tok för fort

♥/D

i'm bulletproof...

Idag är det en bra dag, en riktigt bra dag till och med. Vet inte varför, har bara en sån fantastisk känsla i hela kroppen. Att få jobba med något man älskar och att varje dag längta till jobbet, är helt awesome. Så fort klockan ringer vill jag bara kasta mig upp ur sängen, älskar livet. Nu ska jag kia ner till gymmet och köra ett ordentligt pass, har nämligen siesta nu så man får passa på. Ikväll bär det av till ett hotell för välkomst möte, och inte vilket möte som helst. Det är nämligen så att min chef ska studera mitt välkomstmöte och se om jag sköter mig, läskigt! 

Senare kommer en uppdate om läget i Kairo för er som är nyfikna. Men jag ska även bekänna 8 saker om mig själv, det vill ni inte missa!  

♥/D


Lika bra att lägga upp alla korten på bordet!

Dag 1: Åtta bekännelser
Dag 2: En bild på en person som vet mest om dig
Dag 3: En viktig person i ditt liv.
Dag 4: En bild som visar hur du mådde förut.
Dag 5: Dagens outfit
Dag 6: En låt som betyder mycket.
Dag 7: Din facebookprofilbild med flest likes.
Dag 8: En bild på en tid du saknar.
Dag 9: En gammal och en ny bild på dig själv.
Dag 10: En bild från din förra sommar.
Dag 11: Bakrund på mobilen.
Dag 12: en puss eller kram bild på dig med någon annan.
Dag 13: Några favoritcitat.
Dag 14: En bild du tycker visar kärlek.
Dag 15: En bild som får dig att le.
Dag 16: En bild på dig och någon vuxen person.
Dag 17: En bild på dig och någon i din familj.
Dag 18: Din mobiltelefon.
Dag 19: Bilder på ditt/dina favoritklädesplagg
Dag 20: Din nuvarande profilbild på Facebook
Dag 21: visa ditt rum


♥/D

Adrenalin kick!

Utflykten kunde inte ha gått bättre, allt flöt på hur fint som helst. Är så otroligt nöjd och glad. Hade underbara gäster och en fantastisk lokal guide! Efter utflykten var jag så uppe i varv och full av adrenalin men så fort jag la mig på massage bordet så dog all energi ut. Somande innan huvudet nådde bordet. Sov bort hela min massage timme, men jag tror att det var skönt. En varm dusch senare så ligger jag nu i sängen och väntar på att Casper ska komma hem med mat till mig. Har nämligen inte ätit sedan kl 1, men jag älskar sena middagar men 11 är kanske lite överdrivet.

Det har varit trå otroligt intensiva dagar, men det kommer fortsätta hela veckan ut. Vi har nämligen vissa mål som vi försöker nå, och klarar man målen så väntar ett super bra pris. Så det är all in hela veckan som gäller!

♥/D

Härlig dag..

Hej alla damer och herrar!
Idagen började på värsta tänkbara sätt när jag och Nina skulle gå till kontoret. Vill inte gå in på detaljer men jag kommer ha men för livet, jäkla araber. Vi bet i hop och körde på, först service på ett hotell sedan begav vi oss till ett annat för att ha välkommst möte. Mitt första stora välkomstmöte, tror vi hade 60 gäster. Åkte tillbaka till kontoret och boka in utflykter, likviderade, gjorde välkommst lappar mm. Mycket kontors jobb är det, mycket mer än vad man tror. Fick reda på att jag skulle köra City Tour buss nummer 2 idag. Så jag fick skynda mig hem, ta något att äta och byta uniform.

Nu ska jag springa ner till gymmet för att boka massage, det har jag gjort mig förtjänt av. Sedan gå till kontoret för pick up, hoppas utflykten går lika bra eller bättre än den förra! Härlig dag på jobbet.

Berättar när jag kommer hem hur det gick runt 21.00!

♥/D

Words

Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre
Det enda som kan göra drömmen omöjlig är rädslan för att misslyckas.




♥/D

Överkörd av tusen bussar!

Precis så känner jag mig just nu, shit vilken dag. Har varit på flygplatsen sen 9 i morse och tagit emot alla bussar som ska hem till kalla Norden och berättat hur in checkningen kommer gå till. Efter det fick jag springa till ankomst parkeringen och börja sända iväg de bussar som skulle till vårat blue village hotell ca 10 bussar. Och där i mellan har jag delat ut bussnummer. Har inte stått still eller ens hunnit hämta andan på hela dagen. Kom precis hem och ramlade ihop i sängen som ett jädra korthus. Frågan är what to do now? Sova, duscha, gymma, plugga, åka med till ett hotell och ha dinner mingle, eller bara ligga här i sängen i fosterställning. Tror nästan jag kör på det sista alternativet. Dock skulle ju inte lite mat sitta helt fel var ju ca 9 timmar sen man åt sist.

♥/D

Fan vilken bra dag..

det har varit idag. Jag harr hunnit göra massa tråkiga saker som jag jag skjutit upp som tillexempel fixat mitt translation tillstånd och skickat iväg min visum anökan till Turkiet i sommar. Efter det låg jag på stranden i typ fyra timmar och bara chillade, läste och filosoferade. Sen gick jag powerwalk från stranden till kontoret och skrev ut alla listor inför i morgon, flygplats dag. Och jag såg att jag skulle vara departure ansvarig, min andra gång på flygplatsen och sen sända alla Aquamarin bussar från flygplatsen, spännande. Känns bra att dom redan ger mig mycket ansvar, learning by doing!

Nu ska jag sätta mig och plugga Kairo hela kvällen, vill verkligen vara så förberedd som jag kan vara.



En härlig sommarkväll på bryggan!

♥/D


Älskar känslan..

när man vaknar på morgonen med ett stort leende på läpparna. Jag vaknade innan klockan ringde och var riktigt pigg. Solen skiner och jag känner bara på mig vilken sjukt bra dag det här kommer bli. Jag ska börja med att göra en stor härlig frukost sen ska jag och Casper till Senzo mall och fixa våra visum. Efter det ska jag inte solposition på stranden hela dagen, ska bli så skönt. Ska även plugga inför Kairo och svänga förbi kontoret och fixa lite saker. 

Skriver mer när jag kommer tillbaka, hoppas ni får en underba dag!

♥/D

Måste verkligen lära mig att...

slappna av!!
Första dagen som jag verkligen är ledig sedan jag kom hit och jag har varit hemma i tre timmar och är redan uttråkad. Då har jag ändå, ätit, städat, handlat och suttit vid datorn. Skulle behöva lära mig hur man gör när man slappnar av. Undra om man kan gå en kurs eller liknande. I morgon ska jag förresten börja äta nyttigare, de tre veckor jag har varit här har inte varit speciellt hälsosamma. Eller jag tränar typ fem dagar i veckan men jag äter inge bra alls. Men det är svårt att äta bra här, man har inte tid eller ork, blir mycket snabb mat och cola. Men jag ska verkligen börja förska äta bättre, ialla fall så långt det går. Så att träningen gör någon nytta!

Nej nu ska jag hitta lite kraft och styrka och sätta mig och plugga till kl 5. Undra om jag orkar det, men det tror jag nog. Brukar bli bra när man väl har kommit igång! Kairo se upp här kommer värdens bästa guide!

♥/D


En vanlig Söndag..

Idag har jag och Carro varit och kört fyrhjuling i öknen och det var mega fett. Shit va roligt det var, speciellt när man fick ha gasen i botten och bara köra. Vi kom hem vid halv ett tiden så efter det hade vi planerat att gå till stranden men det blåser så mycket idag så vi blev otaggade. Istället så har vi ätit lunch, jag har städat lägenheten och nu håller jag på och fixar naglarna. Jag funderar på om jag ska orka gå och handla, tror nästan det. Undra om man är lat om man tar en taxi till affären, tror nästan det.

 

Ikväll så ska jag och Carro köra ett riktigt hårt pass på gymmet för att sedan ha spa. Ansiktsmask, hårinpackning och bada buddelpool. Ska bli riktigt nice. Måste även börja plugga på Kairo som jag ska köra på Lördag, är nervös redan nu.

På tal om Kairo så är det snart dags för ettårs dagen för revolutionen som bröt ut 25 Januari. Många tror att det kommer bli en nu revolution medans vissa bara tror att det kommer bli lite demonstrationen. Vi får helt enkelt vänta och se. Men stämningen här i Egypten är minst sagt spänd, så någonting kommer absolut hända. 

Nu ska jag ta mina små ben och gå till Metro, undra vad jag ska handla bara.  

♥/D

Beer Pong..?

Huvudvärken har fortarande inte släppt men Casper köpte hem mat till mig som jag har tryckt i mig så nu känns det lite bättre i alla fall. Men nu ligger jag i sängen igen och tänkte titta på film och sedan försöka sova. Så himla typiskt att jag har ont i huvudet just i dag när vi skulle ha beer pong competion och allt med bastuklubben. (=alla som jobbar på tuinordic) Kommer där i mot bli roligt i morgon när man får höra alla historier och allt skvaller från ikväll, som jag har förstått det så brukar det gå ganska vilt till på dessa tillställningar.

Det som gjorde min kväll är att jag precis kom på att jag har en stor fet godispåse i min låda!!  Älskar min familj mer än någonsin! <3

♥/D

Lördag..

Idag har jag varit ledig hela dagen och legat på stranden. Men har haft en sån jäkla huvudvärk så vid 4 tiden gick jag hem och kröp ner i sängen och har sovit sedan dess. Nu känns det lite bättre men gör fortfarande riktigt ont. Ikväll ska vi ha team fest så jag hoppas att huvudet släpper så att jag kan gå, annars får jag ligga hemma och kolla på film. I morgon ska jag också Carro studda Quadax, som är att man åker fyrhjuling i öknen ska bli s jäkla roligt, så vill verkligen vara frisk tills dess. 

Fick förresten ett sms från en kolega i Makardi som berättade att hon skulle hälsa från en dansk familj som jag hade på min utflykt igår att dom var jätte nöjda och att dom blev chockade när jag berättade att det var min första utflykt. Dom tyckte att jag gjorde ett fantastiskt jobb och att jag var jätte duktig. Så det var riktigt roligt att höra!! 

♥/D 


Hatar eller älskar?

Alla säger att antingen så hatar man Egypten eller så älskar man det. Men jag känner mig bara likgiltig. Klart att det finns bra saker och fina delar av Egypten men det finns dubbelt så många dåliga saker och fula delar. Klart att det är charmigt på sitt sätt med allt det fula, smuttsiga, halv färdiga hus och galna trafik. Men jag skulle aldrig någonsin vilja stanna här en säsong till. De flesta människor som åker hit bor på sina stora hotellkomplex och aldrig kliver utanför hotellet. Dom ser aldrig det riktiga Egypten eller möter den lokala  befolkningen. Dom skulle kunna vara precis var som helst i världen för dom ser aldrig mer än hotellet. Dom skulle likan gärna kunna vara i Spanien eller Indien. Man kan inte säga att man har varit i Egypten om man bara har stängt in sig på sitt hotell. Då missar man själva charmen, man missar galna taxi resor, man missar jobbiga försäljare och man missar små mysiga caféen med vattenpipa. Man får ingen förståelse för kulturen och landet. Man får inte vara med och se pyramiderna och Luxor, världens bästa utflykter. 

Om man nu ska åka till Egypten så gör det då ordentligt, go all in! Så att man vekligen lär känna Egypten och får upptäka allt som hör till landet. Så att man verkligen kan säga att, "jag har varit i Egypten" 
Sen behöver man inte älska landet, för det gör inte jag. Men man måste ha ett öppet sinne och upptäcka själv innan man vet. Och vem vet du kanske är en av de personerna som verkligen älskar Egypten!

♥/D 

Dagen med stort D...

Då var det dags att hålla min första utflykt, City tour! Jag är sjukt nervös men otroligt peppad på samma gång. Pick up är inte förrens vid tre så jag är ledig fram tills dess. Tänkte gå ner till gymmet nu och köra ett ordentligt jäkla pass och efter det sätta mig och plugga på City touren. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra, men jag tror det. Jag har en bra magkänsla.

Måste bara passa på att berätta om Hamam som jag var på i Onsdags. Det var verkligen en speciell upplevelse, tror att jag är skadad för livet. Hamam är ett turiskt badhus där man blir skrubbad för att få bort döda hudceller och sen får man massage. Man har även tillgång till jacuzzi och bastu. Det låter som ett riktigt soft ställe, men skenet bedrar. Först och främst så var det jag och 100 stycken tjocka Ryssar i speedos. När man skulle bli skrubbad så låg man fyra stycken på varje bord. Det fanns ungefär 20 bord i ett rum. Så alla låg tillsammans och blev skubbade. Dessa halv nakna ryssar låg alltså och blev skubbade av halv nakna egyptiska män som dessutom var väldigt närgångna. De  höll även varandra i handen när dom sedan skulle gå hela vägen till massage rummet. Mycket märkligt! Själv bad jag om en kvinnlig skrubbare, vilket jag så här i efterhand är riktigt glad för att jag gjorde. Men som sagt aldrig mer Hamam. Det bästa är att jag måste sälja in Hamam till våra gäster, kan bli interesant!



♥/D

Slut som artist!

Shit vilken dag! Klockan ringde kvart i sju men efter endast tre timmars sömn så var min kropp inte redo att gå upp. Måde väldigt bra ändå för att ha varit ute till kl 4, förutom tröttheten då. Körde ut till El dahar och hade service på två olika hotell, åt även frukost där. Väldigt många gäster med frågor och funderingar, men det är bara roligt. Efter det drog vi vidare till ett annat hotell för att äta lunch, gäller att utnyttja sina förmåner till max. Tillbaka till kontoret för att boka utflykter och göra pappersarbete. Sedan vid 2 tiden hade vi siesta till kl 5, då jag passade på att köra ett ordentligt gym pass. Hem tok sov i 30 min, upp igen klä på sig och dra vidare ut till el dahar igen för välkomstmöte. Jätte många gäster, bokningar och frågor. Halv 9 blev vi klara där så vi åkte till ett tredje hotell där vi åt middag. Kom hem för kanske en timme sedan, och stupade i säng. En reseledares glamorösa liv!  Hektisk men fantastiskt rolig dag med underbara kollegor.

I morgon har jag min första utflykt och jag är MEGA nervös, hoppas verkligen att det kommer gå bra!! Kör bara!
Har btw inside information som kommer komma upp i morgon, det vill ni inte missa!

♥/D

In lala land...

Goddag mina kära läsare!
Idag är det Onsdag för er som inte har koll på det och jag har haft mitt första "välkomstmöte" själv. Det kom i och för sig bara 5 stycken danskar men ändå. Jag har ingen aning om dom förstod va jag sa men dom var glada och köpte mycket utflykter så jag tror att det gick bra. Du har jag ledigt till kl 6 på jag ska gå på Turkisk hamam, spänande. Ska bara hitta dit också, kommer bli ett helt projekt. För tillfället ligger i jag sängen och velar mellan om jag ska, plugga, handla eller sova. Skulle verkligen behöva gör alla tre men känns så jäkla jobbigt att plugga och handla. Kanske börjar med att sova lite middag så får vi se vad jag orkar med efter.

Annars har det inte hänt så mycket i mitt liv, kanske blir en utgång i kväll om farmor orkar vill säga!

♥/D

Första dagen i uniform, check

Hallå!
Idag har det varit en lång men rolig dag. Började med att senda bussar med gäster från ett av våra hotell till flygplatsen. Sen åkte jag med en av bussarna till flygplatsen där jag hade en daparture transfer (min första). Efter det stod jag och svarade på frågor vid in check osv, sen var det dags för ankomst och då stod jag och delade ut bussnummer typ hela dagen. Innan det blev dags för mig att åka med en buss till hotellen för att släppa av gäster där jag även höll min första ankomst transfer (min första). Nu har jag precis tryckt i mig en hamburgare efter att inte ha ätit på 9 timmar. Är för tillfället helt slut, men ska försöka palla mig till gymmet och bränna hamburgaren jag precis tröck. Sen i kväll är det team meeting och middag, himlans trevligt.

I morgon ska jag "studda" en av våra uflykter nämligen SPA!!!  Helt fantastisk, ska även hålla mitt första välkomstmöte, lite nervöst men det ska nog gå bra!



En glad men trött tjej, i sin fina uniform!!

PS: Jag har fått en inneboende, nämligen Casper som jag gick servie och co med. Så nu jäklar ska jag bli bra på danska!

♥/D


Min vanliga tur..

Idag trodde jag att jag skulle få börja jobba men så blev det inte. Istället fick jag följa med ut och studera ännu en utflykt, nämligen Delfin safari. När vi kom fram till båten så var jag som ett barn på julafton, taggad och förväntansfull till max. Men efter en hel dag på havet och utan att se en enda delfin så kände jag mig mer som ett barn som inte fick några julklappar alls. Vilket sög stenhårt. Men det positiva med dagen är att jag hade super trevligt med alla andra gästerna, snorklade vid fantastikt fina korallrev och fick värsta brännan i ansiktet.
Sammanfattning: En bra dag!

Sen han jag inte mer än att komma innanför dörren innan min underbara chef ringde och berättade att jag inte ska vara GOL (guide on line) i Alanya utan *trumvirvel* vanlig guide. I am so happy!!
Men den glädjen försvann lika fort igen när jag insåg att jag ska jobba min första dag i morgon och det är flygplatsdag. Det innebär transferuniform vilket också innebär att jag måste stryka den. Problemet här ligger i att jag inte har något strykjärn, fuck! Får ringa runt till mina kära kolegor och fråga om jag får låna deras, jobbigt. 

Som ni märker så har den här dagen bestått av blandade känslor! Ska ta tag i alla mina måsten, plugga, stryka och plocka ur tvättmaskinen och sen krypa ner i sängen och titta på en bra film.

♥/D

Stars and Beduines

Nu är jag ny solad, ny gymmad och ny duschad, härligt! I går var jag ju som sagt och studdade en av våra utflyker som vi säljer men som ett annat team guidar. Utflykten heter Stars and Beduines och den var inte riktigt som jag hae förväntat mig. Höjdpunkten på dagen var kamelridningen och MATEN! Shit, vilken god mat. Åt som om jag inte hade får mat på en vecka och lokal guiderna bara skrattade åt mig. Dagens sämsta kom såklart när vi efter middagen skulle åka hem igenom öken i jeepar och all mat jag nyss tryckt i mig var på väg upp. Inte riktigt lika härligt, men jag överlevde hela vägen hem och jag har verkligen lärt mig att det är dumt att trycka i sig så mycket mat precis innan man ska åka hem. Men man lär sig av sina misstag! Annars så var det en trevlig utflykt och Beduinerna är så himla söta, ville ta med mig tanten som bakar bröd hem, men det fick jag inte göra. 

   

På första bilden är det inte vilket jävla träd som helst utan östra öknens enda träd faktiskt. Och för er som inte vet det så är alltså Beduiner ett folkslag som lever i öknen i röda havs bergen. Dom får inte åka in till stan, uppsöka sjukhus etc. Dom lever helt isolerade från omvärlden. Men det som jag tycker är så coolt med beduinerna är att de inte har några pass utan de bara reser runt på sina kameler och slår upp läger där de känner för det och där det finns vatten.

Nu ska jag läsa igenom ett häfte som jag har fått som är jätte tråkigt, men har bara 10 sidor kvar så det ska nog gå bra. Ikväll är det middag med alla guider i hela Hurghada och Blue awards! Tydligen någon gala man har en gång i månaden där man kan vinna priser. Typ bästa säljare osv. 

♥/D 

Godmorgon!

Idag är det Söndag vilket betyder ledighet. Borde egentligen må skit i dag eftersom att jag skulle ha varit ute i går. Men efter en fantastiskt rolig förfest hos Jossan så blev farmor (jag) så fruktansvärt trött. Så jag kastade in handduken och gick hem och la mig. Lika bra för istället så bår jag som en prinsessa i dag. Dagen ska spenderas på stranden hela dagen och sedan gymmet. Ikväll ska hela teamet äta middag tillsammans och ha någon form av prisutdelning tror jag, blir säkert trevligt.

Just nu ligger jag i sängen och har precis ätit en super duper frukost, nämligen äggröra, yoghurt med flingor och jordgubbar och ett stort glas juice. Så nu är jag redo för dagens bravader!



En liten bild på Nya Marinan, tagen när vi var på väg till Mahmaya!

♥/D

Ut på nya äventyr..

Appropå äventyr så vill jag för övrigt bara tala om att jag överlevde nattens bravader. Kom hem runt halv 5 tiden, förvånansvärt pigg och fräch. Hur som helst så var kvällen väldigt trevlig, det började hemma hos mig med kortspel och groggar och slutade på papas där vi dansade och minglade runt.

Idag eller rättare sagt om en liten stund så bär det av mot öknen för att studda en av våra utflykter, stars and beduines. Ska bli intressant och riktigt mysigt, får förhoppningsvis rida kamel och grejer. Mitt problem är bara att jag inte riktigt vet vart ska ha pick up. Försökte ringa Trevco (vår sammarbetspartner) men dom viste inte riktigt. Tror att jag ska ut till ett utan våra hotell som ligger en bit utanför Hurghada. Då får det bli en taxi ut dit, jobbigt!

♥/D

Mahmaya

Godkväll Sverige! Jag har egentligen inte tid att blogga, väntar på att teamet ska komma hit så att förfesten kan börja. Tänkte bara slänga upp några bilder fån mahmaya, paradiset på jorden. Så konstigt hur det kan se ut som skit på vissa ställen här och sen åker man bara en timme ut med båt och kommer till paradiset, sjukt. Jag tror att bilderna talar för sig, en bild säger mer än tusen ord.

     

Vill bara passa på att önska alla en trevlig kväll för det ska jag i alla fall ha. Ska skaka rumpa på papas, som en galning. Hoppas jag överlever natten bara!

♥/D

Historien om Denise och hennes destinationer!

Det här är ta mig tusan helt jävla fantastiskt. Nu ska ni få höra historian om Denise och hennes destinationer. Det hela började när jag kom hem från service och co och fick reda på att jag hade fått jobb. Min första tanke var, bara jag inte hamnar i Egypten sen spelar det absolut ingen roll. Och vart hamnade jag, just precis i Egypten. Men vist fine jag kan bita ihopp och köra en säsong här för att sen till sommaren få något jag verkligen vill ha. Glad och nöjd sökte jag Rhodos, Kreta och Korfu.

Idag kom beskeden om vart vi ska i sommar och jag var så jäkla nervös jag vågade inte läsa. Så Nina och Cecilia skulle läsa mailet och berätta för mig vart jag hamnade. Precis innan dom öppnar mailet så säger jag högt över hela kontoret "Det spelar egentligen ingen roll bara jag inte hamnar i Turkiet" och självklart så är det precis där jag hamnar. I fucking jävla Alanya!!  Men vist fine tänkte jag, det är lugnt se det som en utmaning. Jag blev ju trotts allt guide och det var ju positionen som var det viktigaste för mig. Trodde jag ja!!!  Skrollar ner på sidan och upptäcker att det står GOL!!!  Jag är ingen jäkla GOL person jag ska ju guida utflykter, inte sitta på ett kontor och svara på mail och telefonsamtal. 

Sammanfattning jag fick varken den destinationen jag ville ha eller den positionen! Men hej det är ju bara roligt! Ibland undrar jag vad jag gör för fel. Ska lägga dig i sängen och fortsätta läsa Alkemisten, och förhoppningsvis inse att det finns en mening med allt. Sen ikväll ska jag dränka mina sorger, önska mig lycka till! 

♥/D 

....

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
So put it in all of the papers, I'm not afraid
They can read all about it, read all about it

I ain't censoring myself for nobody
I'm the only thing I can be,
All that is good, all that is bad, all that is, me

♥/D

En vanlig Onsdag, eller?

Shit va den här dagen har varit lång och ändå är klockan bara 7. Dagen började med att jag studdade Martine som hade välkommst möte på ett av våra finaste hotell La Reve, som förövrigt ligger långt åt helvette. Efter det åkte vi tillbaka till kontoret och fixade lite pappers arbete. Det är mycket mer kontrorsjobb än vad jag trodde, men det är bara kul. Kl 12 var min arbetsdag slut (jobbade nämligen bara halvdag) så fort hem och slänga i mig lite lunch för att sedan bege mig till stranden. Skulle ha fotat men glömde såklart kameran hemma, som vanligt. Där låg jag och stekte ett par timmar, 3 för att vara exakt. Men som vanligt så blev jag uttråkad och bestämde mig för att åka hem och dra till gymmet istället. Sagt och gjort en och en halv timme på gymmet och en dusch senare så sitter jag nu i sängen och äter min glamorösa middag, nudlar ur kastrull (hatar att diska)

I morgon ska jag studda Makmaya som är en paradis ö som ligger en timme med båt utanför Hurghada. Och som tur är så är Carro ledig/sjukskriven så hon ska följa med mig. Kommer bli grymmt. Ska försöka fota lite och visa er i morgon. Nu ska jag fortsätta mitt ständiga pluggande, så mycket att lära! =)



♥/D

Vilken dag..

Shit vilken jäkla dag det har varit idag, helt slut! Dagens började med att Carro fick en stöt av spisen och fick åka amulans till sjukhuset. Efter det åkte jag med Jossan för att köra Departure, vilket var kaos för bussen var sen, fattades gäster, bussen åkte ifrån ena guiden mm. Väl på flygplattsen så var vi 3 man kort = Ännu mer kaos. Kom hem från flygplattsen och åkte direkt till Carro på sjukhuset och nu kom jag äntligen hem. Jag har även inte ätit något sedan kl 9 så nu ska vi äntligen iväg och äta middag.

Vilken dag, men det är så otroligt roligt i alla fall! Ingen dag är den andra lik! =)

♥/D

Grattis på födelsedagen...

världens absolut bästa Sophie!!!  Det är nämligen så att mina fantastiska syster fyller år idag och jag önskar att jag kunde vara hemma och gratta henne på födelsedagen men det går tyvärr inte. Istället sitter jag i Egypten, helt okey! =)

Nej nu ska jag sätta mig och försöka få ordning på alla mina anteckningar från de tre utflykter jag har studdat och plugga lite på City touren så att jag kan den när det är dags att köra den.

I morgon är det flygplatts dag hela dagen. Kommer bli en lång men otroligt lärorik dag!

♥/D

En dag full av wake upp call!

Tänk att man efter nästan 20 år fortfarande kan chocka sig själv, helt otroligt. Jag har nämligen alltid sett mig själv som en organiserad och noggran människa tills jag idag öppnade dörren till min lägenhet och möttes av ett bombnedslag.  Hur fan gick det till? Min första tänke var att shit någon har varit här inne, men sen upptäckte jag att den någon var ju faktiskt jag. Är jag verkligen sådär stökig, jag som alltid har trott att jag har haft ett organiserat kaos. Men nej, det va fan ingen organistaion här inte, bara kaos. Tog tag i saken och gick till Metro och handla alla städgrejer som fanns och gick hem och storstädade. 2 timmar senare och med en skinande ren lägenhet så upptäcket jag att jag trivdes bättre när det var kaos.
Dagens insikt: Ska aldrig mer städa!!

Dagens andra wake upp call var när jag skulle sätte på tvättmaskinen, hur fan gör man? Eller hur värmer man maten från igår utan micro? Och jag kan inte laga mat, hur tusan gör man det? Någon vänlig själ som vill lära mig? Behöver all hjälp i världen. Jag saknar min mamma som alltid hjälper mig (bortskämd). Kommer aldrig flytta hemifrån, jätte jobbigt ju.

Nu när min lägenhet är så fin så känner jag mig smuttsig i stället, så jag bestämmde mig för att göra en ansiktsmask. Så här sitter jag nu själv och känner mig obekväm med allt det rena runt omkring mig. Jobbigt!



♥/D

Luxor och Kairo!

Medans min lägenhet är fylld av små gulliga arabiska pojkar som försöker få bort allt vatten ur min lägenhet och en rörmokare som äntligen försöker fixa läckan så tänkte jag blogga. Har nämligen inte så mycket annat att göra medans jag sitter i sängen (ända torra stället där jag inte är i vägen). Kan passa på att berätta lite kort om dom två stora utflykterna jag har gjort än så länge nämligen Luxor och Kairo. 

I luxor som jag åkte till först så blev jag otroligt imponerad, viste egentligen inte så mycket om den staden men sicken stad. Jag blev verkligen som ett barn på julafton! Först besökte vi Karnakstemplet som var det största religiösa centret i dåtidens Egypten. Nästa stopp blev dödstemplet som ligger precis bakom konungarnas dal och det var alltså hatshepsuts dödstempel. Den ända kvinnliga faraon genom tiderna. Det sägs att anledningen till att det är så otroligt fint är för att hennes arkitekt även var hennes älskare. Och att han ville bygga det finaste som någonsin skapats till henne. Sen det sista av de tre stora stoppen var konungarnas dal, där de flesta faraoner ligger begravda.

Väl framme i Kairo efter en 8 timmar lång bussresa så började vi med att besöka det Egyptiska museet där man bland annat hittar alla skatter från Tutankamons grav. Precis utan för det Egyptiska museet så ligger befrielsetorget och Mumbaraks gammla partikontor. Som så klart var helt förstört. Nästa stopp blev Khan el-khalili basaren som är en an världens största basarer. Efter den god lunch på Nilen så bar det av till utflyktens huvudatraktion (trumvirvel) pyramiderna!! Jag gick in i den största av de tre pyramiderna som ligger på Giza platån nämligen Cheops pyramidern. Vi besökte även sfixen och ett papirysinstetut.

Jag skulle kunna skriva och berätta hur mycket som helst om dessa utflykter för dom är verkligen helt otroliga. Jag kan bara hålla med dom som säger att Egyptern har de bästa utflykterna i hela världen.

       
Dödstemplet, Giza platån och Sfixen!

♥/D

Översvämmad lägenhet..

Efter en lång och härlig dag på stranden så såg jag fram i mot att hoppa in i en skön dusch men nej. Öppnade dörren och möttes av 5 cm vatten på hela golvet. Tydligen läcker det någonstans under diskbänken. Ringde fastighetsskötaren som sa att rörmokaren skulle vara här om 20 min, in shala. Det var en och en halv timme sedan, helt fantastiskt. så min dusch blev inte riktigt av utan jag sitter istället här och filosoferar, ska hem till Nina och äta middag om en stund så det vore ju mysigt med en dusch innan men man får inte hoppas på för mycket i det här landet.

Tänkte slänga upp några bilder på min lägenhet om någon är nyfiken!
           

Innan den blev översvämmad!!!!!! 

♥/D


Egypten växer..

Idag har jag åkt med två stycken kollegor på service och välkommstmöten på våra tre lyxhotell här. Och jag säger bara oh my gud, sicka hotell. Jag tror att jag har sett den bra sidan av Hurghada idag och även insett att jag har ett jäkligt bra jobb, även om Egypten kanske inte är dröm destinationen. Jag insåg även idag att jag kommer för köra de största och coolaste utflykterna i resebranschen. Känns jäkligt bra, klarar jag det så kommer jag verkligen att klara precis allt.

Appropå dröm destinationen så har jag precis sökt destination till sommaren och det blev, Rhodos, Kreta och Korfu. Bara grekiska öar, men jag älskar grekland! Så nu gäller det att hålla alla tummar i världen för att jag får något av mina önskemål, sen är alla välkomma till Grekland för att hälsa på mig! =) Kommer bli grymt!



Ni får ursäkta alla bilder på mig själv, men har inte så stort urval tyvärr. Men jag ska lägga upp bilder på min lägenhet om en stund. Ska bara äta pasta och tomatsås ur kastrullen <3

♥/D

Om gud vill?

Hej och välkommna till Egypten och Hurghada. Mitt namn är Denise och jag kommer vara eran guide under eran vistelse här i Egypten. Jag har alltså som ni säket förstår överlevt både flygningen hit men också mina två första dygn här i Egypten, men det är på håret. Kulturkrock är bara förnamnet! Måste verkligen sova annars hade jag skrivit mer men det får bli i morgon, då ska jag berätta om mina första två dygn här, som kommer att vara tre i morgon!

Nu ska jag duscha, hoppas bara att vattnet funkar. Det gör nämligen bara det och gud vill det!

♥/D


Då var det dags...

Om exakt 5 timmar är det uppstigning för att bege sig till Arlanda och Egypten på obestämd tid!! För tillfället känns det hur bra som helst men såklart även lite små nervöst. Mest inför att träffa alla andra reseledarna och hoppas att dom gillar mig, läskigt. Men såklart det kommer bli en sjuk omställning, jag ska lixom flytta till Egypten i flera månader och jobba inte bara åka på semester. Tror fortfarande inte riktigt att jag har insett det, men det kommer nog förhoppningsvis.

Gick förresten lite bättre med packningen idag som tur är, fick en ny superfin väska av pappa. Hoppas bara att jag känner igenn den på bandet i morgon i Egypten och att den håller dit. Annars blir det jobbigt, talar nämligen av egen erfarenhet.


En gullig bild på mig men som hamnade lite på sniskan, vet inte hur man snurrar den åt rätt håll!

Men nu är det faktiskt så att jag måste försöka sova lite så att jag inte är helt död i morgon! Önska mig lycka till....

♥/D

Packad?!

Har precis försökt packa vilket inte gick speciellt bra så nu har jag gett upp. Anledning 1. För mycket kläder med mig. Anledning 2. Väskan har gått sönder. Anledning 3. Ett huvud som fortfarande dunkar efter nattens bravader. Och jag som bara ville ha ett skönt och okompliserat nyår, visst visst. Men nu är det ett nytt år med nya möjligheter och nya upplevelser. Den första blir Egypten som jag åker till om exakt 33 timmar, men nej jag är inte ett dugg nervös snarare LIVRÄDD!!

Nu ska jag försöka sova och hoppas att jag mår lite bättre i morgon.
PS: Pappa har lovat att köpa en ny resväska till mig i morgon, en stor jäkel. Världens bästa pappa!

♥/D

RSS 2.0