Vart tog hon vägen..?

Satt och läste igenom gamla blogginlägg som jag skrev för precis ett år sen, i Egypten. Vem var egentligen tjejen som skrev dom inläggen och vart har hon tagit ivägen? Hon var så passionerad, älskade sitt jobb och sitt liv. Vad hände med den passionen, hur kunde den bara försvinna. Jag menar passionen för guide jobbet försvann i Turkiet tyckte inte alls att det var roligt på slutet, bara massa skit och slit. Antar att det helt enkelt inte var något för mig! Men endå så kommer jag ihåg känslan jag hade efter att ha kört min första utflykt i Egypten, adrenalin kick! Det var så roligt och speciellt att se hur mycket andra uppskattade vad man gjorde. I Turkiet var det bara hårt, man fick inget possitivt, ingen som uppskattade en på samma sätt. Jag ville ju uppfylla folks semester drömmar inte vara en människa som fick ta all skit för saker som jag egentligen inte hade med att göra. Turkiet förstörde mig som guide tror jag, det var där passionen för jobbet dog och där den entusiastiska tjejen från Egypten försvann! Skulle jag göra om det igen om jag fick chansen? Jag vet faktiskt inte, kanske om jag fick uppleva det vi hade i Egypten, men aldrig mer på ett ställe som Alanya! 
 
Jag undrar vad tjejen som satt i Egypten för ett år sen skulle säga om jag berättade för henne att "om ett år så kommer du sitta i Australien, Byron Bay" Hon skulle nog bara skratta, men ingen är omöjligt det vet jag! 
Jag undrar vad jag kommer göra om ett år, förhoppningsvis har jag "tagit tag" i mitt liv och pluggar något som jag verkligen tycker om. Kanske resekonsult, eller nått i den stillen! 
 
 
 
 
Riktigt Oklart!! 
 
 

Bjuder på några bilder från igår kväll..!

 
 
 
 

Dag 32, Byron Bay!

Hej mina damer och herrar! Idag är det Torsdag i Byron Bay och jag ligger ensam och övergiven i sängen och väntar på mina små damer som är på arbetsintervju. Jag ber till alla gudar i världen att dom ska få ett jobb här så att vi kan stanna längre, annars måste vi åka härifrån redan på nästa Torsdag. Hur som helst så vaknade jag upp i morse till ännu en dag med mulet väder. Är så fruktansvärt trött på det här jävla skitvädret, har inte betalat massa pengar för att ha dåligt väder. Nog med mitt gnällande!

 Dagen har än så länge spenderats i sängen med min bok (bästa boken) och sen lagade jag även lunch till damerna. När dom kommer hem från sin intervju så ska vi gå ut på en långpromenad upp till fyren, eftersom att vi gick lite fel sist. Men idag då jäklar ska vi lyckas ta oss hela vägen upp och inte gå in i skogen och hamna längst ut på någon klippa. Men det var visserligen fint där också även om vädret var tråkigt.

 Ikväll tror jag att det står god mat på schemat, Evert lagar! Efter det blir det nog en ordentlig utgång för att se vad den här staden har att erbjuda. För tro det eller ej så har vi inte varit ute här en, bara tagit en öl eller två på en bar, vilket i och för sig var väldigt trevligt!

 Nej nu ska jag åter gå till det jag gjorde innan vilket inte var speciellt mycket! Slänger upp några bilder från promenaden till fyren, fast vi kom ju aldrig riktigt fram dit men anyway! Och en bild på Cilla när hon blir spådd!

 

 
 
 

 


Dag 31, Byron Bay!

Idag är det Onsdag i Byron Bay och klockan är strax efter 8 på kvällen (tio timmar före Sverige nu) Kvällen i går var oerhört trevlig vi började som vanligt med vin hemma innan vi drog på oss party skorna (flippflopp) och gav oss ut för att se vad Byron hade att erbjuda. Hamnade på en trevlig bar med live musik, kvällen avslutades i alla fall med ett natt dopp i vågorna innan vi kröp ner i sängen och somnade som små barn. Idag slog vi upp våra stora ögon till en klarblå himmel eller var vi trodde var en klarblå himmel. Kastade oss upp ur sängen och slängde i oss frukosten, halvvägs till stranden så inser vi att mörka moln är på väg in. Sagt och gjort efter en timme på stranden så slog det till och vi tog skydd på ett jätte mysigt cafe. Där satt vi i princip hela dagen och drack kaffe och åt lunch, mysdag helt enkelt. Men efter ett tag så tröttnade vi även på det och begav oss ut på promenad vilket resulterade i att Cilla blev spådd i handen. Det var spänande och han hade mycket vettigt att berätta om hennes framtid. Men det är en hemlighet så det får jag inte avslöja, men när hon fyller 22 så kommer det garanterat hända saker. 
 
Till middag åt vi kyckling i grön curry som jag lagade, super gott blev det faktiskt. Och middags diskusionen handlade om ödet. Evert tror att alla föds med en historia att livet är förutbestämt och att vi alla vandrar på en utmärkt stig. Att alla man möter, allt man gör är meningen! Medans Cilla tror att allt händer av slumpen. Allt man gör och alla man träffar sker av en slump. Att man själv bestämmer hur ens liv ska se ut och vad som kommer hända. Att det är en själv som har kontroll! Jag är som vanligt Schweiz, som jag är för det mesta! 
 
Ikväll ska vi gå ut och hör och häpna, dricka en öl och lyssna på ett band som ska spela. Sen ska vi gå hem, sova och be för bättre väder i morgon! 
 
 

....

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag


 
En av MÅNGA roliga annonser i härliga Byron Bay, kan inte göra annat än älska det! 

Dag 30, Byron Bay!

Vi lever, men det var fan med nöd och näppe! Kvällen och natten var allt annat än roligt. Vi fanns absolut ingen ström i hela Byron Bay, vilket betyder att vi inte kunde laga någon mat. Så vi låg alla tre i min säng, utan ac, utan ljus och drack vin. Tacka tusan för att cilla hade med sig en ficklampa annars hade vi varit körda. Efter som att det inte fanns någon ac så var det 800 grader i våran lägenhet och paniken kröp sakta på. Ute öste regnet ner och det kändes som att hela huset skulle blåsa bort. I städer runt om Byron så evakuerade dom människor för att det var översvämningar. Men vi somnade tillslut och vaknade någon gång under natten av att strömen kom tillbaka. Vilket innebar att alla lysen tändes och tv gick igång på högsta volym. Vi bokstavligen flög ur sängen av skräck. 
 
Vaknade i alla fall i morse till en klarblå himmel och jag har aldrig varit så glad. Flög ut sängen och sprang ner till stranden där vi han ligga i exakt en timme innan nästa "oväder" drog in. Så nu är det molningt och blåser men inget regn än så länge. 
 
Vi har precis ätit lunch och ska du snöra på oss promenad skorna och ge oss ut för att utforska staden och fyren som tydligen är Australiens östligaste punkt. Lägenheten vi bor i är helt okey, fräsch men ganska liten. Dock ligger den väldigt centralt vilket är riktigt skönt. Är trött på allt promenerande som vi gjorde i Surfers. 
 
Slänger upp två snabba bilder från den timmen vi spenderade på stranden! 
 
 
 

Byron Bay

Framme i Byron och vi älskar det redan! Bara massa sköna människor som glider runt barfota. Sitter just nu och äter lunch på ett café och ska glida i väg och storhandla. Gäller att bunkra upp ordentligt med både det ena och det andra om det här skit vädret ska hålla i sig! Talk to you later!


Dag 29, Surfers Paradise/Byron Bay

Idag är det Måndag och klockan är nio på morgonen i Australien. Idag är det moving day och vi ska checka ut från våran lägenhet vid tio sen går bussen till Byron kvart över elva. Efter det väntar en tre timmar lång bussresa, innan vi äntligen är framme i Byron. Våra förväntningar på Byron är skyhöga och vi hoppas verkligen att det kommer leverera. Gud jag är helt exalterad, Byron är verkligen höjdpunkten för mig så jag hoppas hoppas att det är bra. 
 
Annars så är det fortfarande storm men just nu har det i alla fall slutat regna så det är ju alltid nått. Förhoppningsvis så håller det inte i sig så länge till, men man vet aldrig med vädret här. Skiftar otroligt mycket från en dag till en annan. 
 
Skriver mer när vi kommer fram till lägenheten i Byron! Önska oss en trevlig resa! 

Dag 28, Surfers Paradise!

Nu har vi varit i det här landet i fyra hela veckor, men det känns som att vi har varit här en hel evighet. Först var det skogsbränder och nu är det orkan mer översvämningar. Det blåser nå helt sjukt mycket och regnet bara öser ner. Men idag gör det inte så mycket efter som att vi alla är ganska slitna från gårdagens bravader. Vi har legat i ett stort ormbo i min säng och tittat på film, precis hela dagen. Men nu är det så att vi inte har någon middag hemma så vi måste försöka ge oss ut i stormen och handla, kan inte påstå att jag är speciellt sugen på det. Idag är det våran sista dag i Surfers för i morgon ska vi åka till Byron om vi kommer iväg vill säga. Ska bli så jäkla skönt att komma till ett nytt ställe, även om Surfers är super så börjar vi tröttna på stället nu. 
 
Nu står damerna här och stampar, är tydligen hungriga eller nått. Önska oss lycka till i stormen! 

Dag 27, Surfers Paradise!

Sitter och fördriver den här regniga dagen på ett café! Vi har ätit lunch och nu sitter vi och dricker kaffe, som vanligt. Men appropå kaffe så saknar jag svenskt brygg kaffe nå helt sjukt mycket. Förstod inte riktigt när det inträffade att jag blev kaffe beroende, men jag kan nu konstatera att så är fallet. Skulle kunna döda för en kopp brygg kaffe just nu! Dagen ska hur som helst spenderas med vin i massor, japp ni hörde mig VIN!! Det är nämligen Australiens nationaldag, pappas födelsedag och våran sista party kväll i Surfers. För på måndag morgon åker vi vidare till Byron Bay. Vi skulle egentligen iväg på en BBQ med våra svenska och franska vänner men det regnar som sagt! Skulle möta upp dom ute istället. nu ska vi glida hem och börja dricka vin eller först duscha och sen vin! Det gäller att börja i tid mina vänner!


Wet n Wild!

Hej alla glada! Just nu sitter jag i min favorit fotölj och har svårt att hålla ögonen öppna är så trött. Vi har haft en riktigt rolig dag idag på vattenparken, trotts att regnet öste ner. Vi blev som små barn på nytt hela högen och sprang omkring och skulle åka precis allt. Så efter fem intensiva timmar begav vi oss hem och nu har vi precis tryckt i oss spagetti med köttfärssås, så jäkla gott. Blir tidig läggdags i kväll eftersom att det kommer bli en lång dag i morgon, det är nämligen Australiens nationaldag och det ska firas med dunder och brak.Och min älskade pappas födelsedag, det får vi absolut inte glömma, väldigt viktigt! 
 
Juste höll nästan på att glömma, precis innan vi skulle byta om och åka hem så inträffade det en incident. En stor hög med människor stod och stirrade på en man som kravlade runt i buskarna. Nyfikna som vi är så var vi tvugna att trycka oss längst fram för att se vad det var som hände. Efter mycket letande och krälande så kommer mannen upp med en orm. Och inte bara vilken orm som helst utan en av dom giftigaste här. Men han bara plockade upp den och tog med en där i från som att det skulle ha varit en daggmask eller liknande. Så nu kan vi bocka av orm på våran "att se och göra" lista. Jag är bara glad över att orm jäveln inte bet mig i tån. 
 
Nej nu kan jag inte hålla ögonen öppna längre, ska krypa ner i sängen med resten av damerna och titta på film och mysa! 

Dag 26, Surfers Paradise!

 
God morgon på er hemma! Klockan är halv elva här och vi ska precis dra iväg till Wet n Wild. Det är halv dåligt väder men vi trottsar och åker dit ändå eftersom att vi inte har så många dagar kvar här. Går kvällen var trevlig som vanligt, vi gick till en bar som heter Waxys. Super bra drag där på Torsdagar och det bästa är att Coronan bara kostar 3 dollar (20kr). 
 
Nej nu har jag inte tid med det här, tänkte bara titta in och säga att jag lever! Skriver och berättar mer när vi kommer hem ikväll. 

Corona Night!

 
Tack och hej! 

Dag 25, Surfers Paradise!

Då var vi inne på våran 25 dag här i Australien! Shit va tiden går fort. Idag var planen att vi skulle till wet n wild som är en sjukt stor vattenpark. Men såklart så regnar det idag, så typiskt! Istället så har vi chillar hemma, legat och tittat på tv i sängen. Efter det gick vi ut på en lång promenad och köpte bussbiljetter till Byron eftersom att vi ska åka dit på Måndag. Ska bli så skönt att komma dit, börjar tröttna på Guld kusten och folket här. Just nu sitter vi på ett café och dricker kaffe, det är standard när det regnar. Idag är det torsdag vilket innebär.....! Säger ingenting så har jag inget sagt!


Dag 23, Surfers Paradise

Hej bloggen! Idag är det Onsdag tror jag och klockan är 15.12. Vi har precis kommit upp från poolen och damerna ska precis glida iväg till banken på nått jätte tråkigt ärende. Jag ska stanna hemma, ta en lång dusch och läsa min bok som är så svinigt bra (fast inte just nu). Kvällen igår var riktigt spännande mest för Cilla! Vi hade en riktigt toppenkväll en av dom bästa i detta land så långt. Kvällens bästa var i alla fall när Cilla skulle gå hem. Det var nämligen så att hon var trött och ville gå hem vilket jag och Evert absolut inte ville. Så hon knatade iväg samma väg som vi har gått flera gånger om dagen i tre veckor men hon lyckades ändå gå vilse. Och som den äkta orienterare hon är så vände hon efter att ha gått fel och gick tillbaka till punkt A för att göra om och göra rätt. Saken var bara den att hon inte alls hade gått fel utan bara en annan väg. Så hennes promenad som brukar ta 15 min tog helt plötsligt 45 min. Efter mycket om och men så kom hon i alla fall hem och vi skrattade tills vi grät i morse när hon berättade historian. 
 
Dagens lite mindre roliga händelse är min bok. Håller på att läsa tredje boken i Games of Thrones och den är så jävla bra och spännande tills för ungefär 10 sidor sen då alla bra blir mördade. Dom dör en efter en som jävla flugor, inte alls speciellt roligt. Är därför väldigt arg på min bok för tillfället och vill absolut inte läsa mer. Fast jag är så jävla nyfiken på vad som ska ske. 
 
Jaja, färdigt skrivet! Nu blir det dusch! 

Celicia talar

TjaHej.
Till att börja med så måste jag säga att jag inte alls är lika bra på att blogga som Denise är. Bara så att ni vet. För det andra så är jag inne på mitt 4 (5?6?) glas vin. Och vi ska nu ut på stan.
Jag har alltså hängt lite med dessa två damer, Denise och Evelina. Eller Dennis och Evert som de kallas i dessa dagar. Vi har idag hängt vid poolen och jag har som alltid bränt mig lite smått osymmetriskt. Vi ska ut på Beer garden och på brazilian night vilket alltid ger ett mycket bra resultat.
 
Men nu till de riktiga ryllesnacket. Vi har nu varit här ett tag och jag ä.l.s.k.a.r det! Dessa två damer gör den här resan till ett jävla paradis. Vinet gör det till ett himmelrike och platsen till ett universum av trevliga människor. Fick just nu svettdamp, hataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar det så mycket. Bra att jag återställer allt svett jag spiller med vinet. Och till er som säger att vi dricker mycket vin, vilket är typ alla, så säger jag bara att avundsjuka är ett svart hål. Testa ta ett glas på tisdagkväll. Så berfriande.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om här, Eves inlägg var mycket mer uppstyrt. Vi har liksom det, ganska jävla svinbra. Förstår ni det? Såklart ni inte gör. Ni kanske har haft en bra resa osv, men ni har inte rest med oss. Ni har inte ätit pastasås i en vecka för att spara pengar och typ gillat det. Bara för att vi äter det här och med varandra. Jag är den blödiga saten i denna grupp som ni kanske förstår. Men just nu känner jag att jag aldrig vill tillbaka till svea rike eller till vardagen. Oh så klyshigt. Vet inte hur de stavas just nu. MEN NI FATTAR. Ni är ju smarta liksom. Och inte fulla. Som jag. 
 
Måste kanske börja runda av detta. Till er föräldrar som läser; vi mår bra, är kulturella och är anständiga. Till er UNGA FRIA MÄNNISKOR; vi har det så jävla bra och gör allt de som föräldrar inte vill att vi ska göra. Speciellt Denise. Shhhhhhh, dont tell anyone. 
 
Mer vin ´n out. Puss på er fina!
 

Dag 23, surfers paradise!

Sitter just nu på ett kaffe och dricker kaffe med damerna tror klockan är runt halv fem. Dagen har spenderats vid poolen eftersom att solen sken för fulla muggar idag! Annars är allt bra med oss vi har haft lite rehab de senaste dagarna men det ska det bli ändring på idag. För idag är det brasiliansk tisdag på öl trädgården! Om ni har riktigt tur så kanske cilla tittar in här senare och skriver ett litet inlägg till er! Nu står hemgång och duschen på schemat!


Dag 22, Surfers Paradise!

Idag är det Måndag och klockan är 18.59 i Australien. Idag trotsade vi vädret, har nämligen varit riktigt skit väder och drog iväg på en roadtrip. Det var nämligen så att sist vi var ute så träffade vi två stycken väldigt trevliga killar, en Frans och en Svensk. Som efter lite övertalning från Evert lovade att ta med oss på en roadtrip. Sagt och gjort så kom dom och hämtade oss klockan elva och det bar iväg söderut längs kusten. Vi åkte till ett ställe som låg precis mellan Burleigh heads och Coolangatta. Med två jätte fina stränder och höga vågor som vi ”surfade” på utan bräda. Alla blev som små barn och eftersom att vädret sög så var vi typ ensamma på stranden. Men det gjorde inte oss nått vi hade skoj ändå. Efter ett tag så gjorde hungern sig påmind och vi drog iväg till ett ställe som Svensken (Marcus) hade hört skulle ha Svenska pizzor. Efter vad som kändes som en hel evighet så kom vi äntligen fram och det var verkligen värt det. Inte nog med att det var en Svensk pizzeria, det var också en svensk/turk som jobbade där och pizzorna smakade precis som hemma. Mätta och belåtna så var det dags för dagens andra äventyr, som visade sig skulle bli vandring. Upp i bergen och in i skogen promenerade vi i jakt på Koalor, men såklart så såg vi inte en enda koala. Där i mot så såg vi ett helt gäng med ödlor som skrämde slag på oss. Efter att ha promenerat ett tag så stannade vi på en utsiktsplats där man i September och Oktober kan se valar som passerar utanför kusten. Men idag såg vi inga valar tyvärr!! Dagen avslutades med storshopping på Coles (mataffär) man får ju passa på när man har bil.

 

Nu är vi hemma och ny duschade, Cilla lagar middag och jag står för diskningen som vanligt!

Vi hoppas på bättre väder i morgon så att vi kan jobba på brännan. Nu blir det middag! 

 
 

Riktigt oklart...!

Jag tror att jag har något allvarligt fel! No shit, tänker ni nu säkert men jag pratar ofta med mig själv och pratar om mig själv i tredje person. Det är ingenting som jag har tänkt på men det har tydligen Evert och Cilla gjort och dom har börjat påpeka det allt oftare. Jag vet inte riktigt varför jag gör det men jag brukar tillexempel säga "Nu ska Denise hoppa in i duschen" eller "Denise, du får absolut inte glömma att blogga innan du går ut". Jag brukar också säga till Evert eller Cilla "Idag är Denise riktigt trött och vill absolut inte gå ut" tillexempel. 
 
Vet inte alls varför jag gör det men det känns bra! När jag är själv så pratar jag alltid med mig själv men det är bara för att det känns mindre ensamt då på nått konstigt sätt.
 
Nu är ju alltså frågan, är jag konstig? Borde jag bli orolig, eller är det helt normalt?
 
Jaja, det här blev ju verkligen inget vettigt inlägg. Är för trött för att blogga egentligen borde gå och lägga mig, vilket damerna redan har gjort. Säger god natt för idag så hörs vi i morgon! 

Dag 21, Surfers Paradise!

Helt sjukt att vi redan har varit i det här landet i tre hela veckor, tiden bara flyger förbi! Men oj så roligt vi har det. Söndag är det idag också och klockan är 18.07 här. Dagen har spenderats som alla andra dagar, bara slappat och solat vid poolen. Ligger just nu i sängen och väntar på damerna som skulle kila iväg ovh stödhandla lite till middagen, tror det blir en Taco paj eller liknanade. Blir nog super eftersom att vi tydligen har en kok med oss (Evert) som lagar mat till oss, det gillas. 
 
Kvällen kommer spenderas med kortspel på balkongen och en massa skitsnack som vanligt. I morgon där i mot så ska vi iväg på utflykt till nått ställe som ligger en bit ner längs kusten, men två kompisar som vi har hittat här. Jag är inte så insat i det hela men tror att det är en "gömd" strand som tydligen ska vara riktigt fin. Så ser planerna ut för ikväll och i morgon, updaterar i morgon när vi kommer hem. 
 
Ha det bra alla! 

Feel sooo close to you right now!

Hejhej hallå dagboken! 
Yo yo yo, Posh slash Eve is in da house tonight! 
 
Jag har fått order om att skiva ett inlägg här på Dennis blogg, det här kan gå hur som helst helt enkelt.. Ska ju inte sticka under stolen att efter ett par glas vin så känns det här så jäkla bra! 
Ni är alltså införstådda med att vi är i Australien och lever livet?!
Våra dagar går just nu ut på att hänga vid stranden/ poolen, dricka massvis med vin, äta äta äta och ha långa djupa diskussioner. Välbehövligt med denna resa! Kunde inte kommer mer lägligt! Kan ju säga att vi fortfarande har många viktiga, jobbiga, roliga och störda samtal framför oss ;)
Jooo sen tänker jag skrya lite om min housewife ådra, joooora idag lagade jag både middag och efterrätt till damerna.. Dom behöver ju iaf inte gå hungriga här, så det behöver ni inte vara oroliga över! 
 
Men alltså dom här damerna jag har äran att få hänga med varje dag är det bästa jag vet.
Så himla skönt att ha två härliga tjejer som skrattat åt mina skämt, bara det är ju himla fint förstår ni!!! 
 
 
Nu börjar vinet ta över mitt förnuft så bäst att avsluta detta oklara inlägg, ikväll tar vi över stan och att krypa hem är något av tradition. Vår tid är nu!
Puss och kram till er där hemma! (..och lämnar ni några upplyftande kommentarer så kankse vi hörs igen)
 
 
 
 
 
 
Och Mamma, jag saknar din mat ;) <3  
 

Dag 20, Surfers Paradise!

Då var det Lördag igen mina kära vänner vilket som vanligt betyder utgång! Jag menar det är helt obligatoriskt, precis som Söndags och Tisdags utgången! Helt obligatoriskt! Hur som helst så är klockan 19.39 och jag tittar på Evert och Cilla när dom försöker laga äppelpaj, riktigt underhållande. Idag har vi hängt på stranden och sen vid poolen. Det var riktigt konstigt för det har alltid bara varit vi och alla gamlingar här på "hotellet" men idag gled det in ungdoms gäng efter ungdoms gäng så vi tror att det kommer vara bra drag ute ikväll. 
 
Åt en så jävla god middag idag, spagetti med köttfärssås! Älskar köttfärssås, det är verkligen något som jag kan bli galet sugen på och Evert lagade den godaste ever idag, så nöjd! Annars gör vi inte så mycket bara tar det lugnt, njuter av livet och varandra. Tror inte att någon skulle klara en timme med oss tre, så mycket tjatter. Men oj så roligt vi har det. Dagens tråkiga är dock att jag har fått munsår, och Cilla har halsflus men vi överlever. 
 
Nu ska Cilla diska och vi ska dricka massa VIN!! Har har kommit på en super bra lek som gör att det blir roligare att diska. Det är en väldigt enkel lek faktiskt, går ut på att man måste dricka en klunk vin efter varje diskad pryl. Kanon bra lek! 
 
Ur högtalarna pumpar vi nya favorit låten!
 
 
I'm gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I - I - I'm hunting, looking for a come-up
This is fucking awesome

Vin!!

Nu är det såhär mina damer och herrar att jag har fått väldigt mycket synpunkter på vårat vin drickande. Vilket inte alls uppskattas, jag menar när det är så pass varmt som det är här nere så är det viktigt att man håller en jämn vätskenivå. Annars kan man börja svimma och ha sig och det vill ni väl inte. Vi dricker hur mycket vin vi vill och när vi vill, efter som att vi är vuxna människor (typ!) så får vi faktiskt välja det själva. Och speciellt när man är på semester då får man dricka vin varje dag om man nu skulle vilja det.
 
Så om det nu är så att du, ja just du stör dig på vårat vindrickande så behöver du inte längre läsa min blogg! Slut diskuterat! Bara för det så ska jag sätta mig på balkongen och dricka ett glas vin bara för att jag kan! Tack för mig! 
 

Dag 19, Surfers Paradise!

Idag är det Fredag och klockan är 14.07 i Australien! Hoppas att allt är bra med er hemma i Sverige, vi har det kanon bra i alla fall. Det är varmt och skönt så jag klagar absolut inte! Vi har precis ätit lunch och damerna ligger vid poolen medans jag sitter och skriver. 
 
 
I går var vi som sagt på utflykt till Burleigh Heads som ligger en bit ner på GuldKusten som skulle vara ett riktigt paradis för alla surfare. Så vi tog vårat pick och pack hoppade på bussen och gled ner dit. Väl framme så möttes vi av en riktigt liten och mysig surfstad. Inte alls lika stort och hettsigt som Surfers utan mysigt och lugnt. Allt hade sin tid och det var absolut ingen stress! Stranden var ganska folk tom men i havet så kryllade det av surfare, tydligen så är det ett ställe där många proffs surfare bor. Vi har där hela dagen, solade, badade åt lunch och en glass eller två. En riktigt bra dag helt enkelt. 
 
 
Nu ska jag glida ner till poolen där vi ska spendera resten av dagen och ikväll så ska vi tydligen göra massa tråkiga ärenden. Hatar ärenden, handla mat, gå till banken, hitta boende i Byron Bay mm. Men Evert har lovat att baka äppelpaj så jag får se fram imot det.
 
 
Här kommer lite bilder från gårdagen! 
 

 
 

Dag 18, Surfers Paradise!

Det var länge sen nu mina kära läsare hela två dagar sen! Klockan är 20.47 och vi sitter som vanligt på balkongen och dricker vin, sjukt mysigt! Hade tänkt skriva ett super duper bra inläg om våran fina dag vi har haft idag men jag känner att jag sparar det till i morgon. Men i korta drag så har vi varit på äventyr idag, åkt ner längs Guldkusten och hängt på en annan strand i en annna stad. Måste ju försöka se sig om när man ändå är här! Trevligt var det i alla fall, och varmt! Blev lite röd men det gör inget, bättre att vara röd än vit! 
 
Cilla och Evert sitter och diskuterar nyheter, otroligt spännande ska ni veta! Cilla säger att man måste titta på nyheterna på TV för att veta vad som händer i världen men Evert säger att man måste läsa nyheterna på nätet för att veta vad alla kändisar gör och vem som gifter sig med vem. Hmm....! Säger ingenting så har jag ingenting sagt! 
 
Ska ut ikväll igen, bäst att passa på eftersom att damerna ska jobba hela helgen! Vilket betyder att jag måste vara helt jäkla ensam och övergiven, så förvänta er många inlägg i morgon med bilder! 
 
Nu ska jag försöka bli snygg!! 

Brazilian night!

 
Säger inget så har jag inget sagt! Nu ska det drickas vin, skål för oss! 

Plus och minus är alltid noll!

Plus och minus metoden kan vara världens kanske bästa uppfinning. Det bästa av allt är att det är vi som har uppfunnit den. Man kan använda den i precis alla sammanhang och det fungerar alltid perfekt. Det hela går ut på att om du gör någonting plus och sen något annat minus så blir det alltid noll, rätt logiskt va?! Tillexempel, om vi äter sallad (minus) till lunch så får vi äta pizza (plus) till middag eftersom att plus och minus alltid blir noll. Eller om vi inte dricker vin på en dag (minus) så får vi dricka dubbelt så mycket vin (plus) nästa dag, så jäkla logiskt. Eller om vi äter nudlar till lunch som är super billigt (minus) så kan vi gå ut och äta nått dyrt (plus) till middag. Man kan använda metoden på precis allt och det ända man behöver tänka på är att det alltid ska bli noll, blir det noll så har man gjort rätt. Ganska enkelt, man behöver inte vara raketforskare för att klara av det!

Dock blir det genast ett problem om man äter pizza (plus) till lunch och vill trycka en kebab (plus) på väg hem från krogen. Man behöver inte heller vara raketforskare för att förstå att plus och plus inte blir minus. Men då kan man enkelt lösa det genom att äta sallad till lunch (minus) och simma tio varv i poolen (minus), dagen efter. Det är helt genialiskt!!

Jag tackar och bockar för applåderna, nu ska jag laga Taco åt mina hungriga damer! 

 
Vi handlar, två cola (plus) men sen tog vi två frysta broccoli påsar (minus) vilket blir noll. Så jäkla bra! 

Dag 16, Surfers Paradise!

God morgon mina fina läsare (låter som en riktig bloggare nu). Idag är det Tisdag och klockan är 11.56 här i Australien. Idag är det lika tråkigt jävla skit väder som det var i går, och vi är så uttråkade att vi håller på att dö. Finns inte så mycket sok att göra i den här staden när det är dålig väder eftersom att allt här kretsar kring stranden och solen. Just nu sitter vi i våran lilla lägenhet och promenerar varandra på nerverna. Ska väl försöka hitta på nått skoj att göra så småning om, men jag har i alla fall satt ner foten och sagt att man inte får ha två dagsfyllor på rad! 
 
Annars har jag inte så sjukt mycket skoj att berätta, vi var ute en sväng igår men det var inte allt för spännande eftersom att det var Måndag. Men tog en öl eller två och åt en kebab på vägen hem, bra avslut på kvällen i alla fall! 
 
Slänger upp två bilder på trion som togs igår innan vi skulle ut! 
 
 
 

Dag 15, Surfers Paradise!

Det är Måndag och klockan är 17.50! Vädret suger, regn och åska. Men vi deppar inte, var ute på en lång promenad och drack kaffe. Åt en sjukt god grekisk sallad hemma som jag lagade (duktigt denise) Efter det högg vi in på vin boxarna, legat i sängen och haft djupa samtal hela eftermiddagen. Hej dagsfylla!! Nu ska vi försöka laga mat sen blir det mer vin och utgång. Ville mest bara säga att vi lever, vettigare inlägg blir det inte idag tyvärr! 
 
Bättre lycka nästa gång, Ha en trevlig Måndag i Sverige! 

Dags för mat!!

 
 
Nu drar vi in till centrum för att hitta en mysig restaurant där vi ska inta kvällens middag!
Ha en trevlig Söndag mina vänner! <3

Dag 14, Surfers Paradise!

Idag är det Söndag i Surfers och klockan är 14.00. Gick precis in på Aftonbladet och det första som slog mig var topprubriken, ”Giftormar flyr in i bostäder för att söka skydd mot värmen” Tack som fan för den! Om man inte redan var nojig så blev man definitivt det nu, men än så länge har vi inte sätt till en enda orm. Så peppar peppar ta i trå! Men jag förstår varför ormarna flyr solen för jäklar vad varmt det är, men jag älskar värme så jag klagar absolut inte.

 

Vi har precis ätit lunch och nu ska vi bege oss ut och placera våra kroppar i poolen igen. Jag har faktiskt börjat bli lite brun nu tror jag, men det tar tid eftersom att man knappt kan vara i solen utan att bränna sig. Tror inte att vi ska göra så mycket vettigt alls idag faktiskt, alla är nog lite sega eftergårdagen också. Men handla mat måste vi göra sen så det blir nog promenad och kaffe också när vi ändå är i farten.

 

Gårkvällen började här hemma med vin i mängder på balkongen och Evert hade som vanligt en lite show för oss. Lika spännande varje gång att se vad hon hittar på. Efter det promenerade vi in till centrum där det blev barhäng och öl. Vid halv tre tiden rundade vi av med kebab (obligatoriskt efter att ha bott i Turkiet) från mitt nya favorit ställe. Rackars vad trevliga dom är, längtar tills den dagen kommer då dom känner igen mig och frågar om jag ska ha det vanliga. Hur som helst, kebaben proppade vi i oss mitt på bron från surfers till våran ö med den bästa utsikten över Surfers skyline. Stannade även till lite trevliga människor som också var på väg hem, så tillslut blev det brohäng. Ett bra avslut på kvällen helt enkelt. 

Bjuder på lite bilder från gårkvällen! 


Dag tretton, Surfers Paradise!

Idag är det Lördag och klockan är 18.30. Dagen idag har varit otroligt skön! Vi har legat vid poolen hela dagen, eller mest i poolen efter som att det är så sjukt varmt. Vi har läst böcker, snackat skit, lyssnat på dokumentärer och badat som små barn på sydpoolen. Gick upp från poolen vid fyra tiden och satte oss på balkongen, spelade kort och drack rosevin. Riktigt härlig dag helt enkelt!

Just nu ligger jag i sängen och är proppmätt vi har nämligen precis ätit middag, chockerande nog så blev det pasta med tomatsås. Väntar på att klockan ska bli sju eller tio hos er så att jag kan skypa med familjen, mycket trevligt.

Idag har vi bestämt oss för att nu får det vara nog! Vi är riktigt trötta på att vara sjuka så vi skiter i allt och tänkte supa bort sjukdomen istället. Har faktiskt inte druckigt vin på en hel vecka, ganska imponerande om du frågar mig! Så idag ska vi gå ut och göra Surfers ordentligt, kvällen kommer inledas med vin på balkongen och sedan ska vi promenera bort till öl trädgården (en bar). Vart kvällen slutar är det inte som vet och lika bra är nog det!

 

 
Bjuder på en bild på Evert! Hon hade nån form av show på ballkongen, lika spänande varjegång! 

Bla bla bla

Jag har ångrat mig, egentid är verkligen inget för mig! Fy tusan va tråkigt det är att inte ha någon att prata med eller snarare terra. Funderar seriöst på att glida ner och köpa en flaska vin och små supa i min ensamhet men det känns lite för deprimerande. Kanske helt enkelt bara ska gå och sova så att jag slipper känna hur rastlös jag egentligen är. Jag har målat naglarna, jag har städat och diskat, jag har tittat på en film och tittat på lägenheter i Byron Bay som blir vårat nästa stopp. 
 
Förresten så hade jag tänkt skriva ett sjukt bra blogginlägg men jag kommer inte på nått kul att skriva överhuvudtaget. Kan visserligen bero på att jag är så sjukt UTRÅKAD!! Nej Denise nu rycker du uppdig själv, du klar dig några timmar själv, inte ens du har så mycket damp. Titta nu börjar jag prata om mig själv i tredje person nu är det riktigt illa. Tror helt enkelt att jag kastar in handduken och går och lägger mig, eller köper vin. Den som lever får se! 
 
Förresten för andra gången så är det jäkligt roligt att det är så många som komenterar, uppskattas som tusan! (hoppas ni förstod min pik där) 
 
God natt!

Dag tolv, Surfers Paradise!

Mina damer och herrar, idag är det en mycket spännande kväll! Eller inte för mig men för mina resetjejer. Juste idag är det Fredag och klockan är 19.42. Tillbaka till kvällen Denise, tappa inte fokus nu. Damerna är iväg på "jobb intervju" eller vad vi nu ska kalla det. Det hela började med att dom sökte ett säljar jobb för en stor nattklubb här i Surfers, sälja biljetter asså. Så han som har hand om det ringde idag och berättade att han ville att dom skulle komma in ikväll och träffa honom. Eller kvällen skulle ut på att dom skulle träffa honom och sen skulle han ta med dom i en limo och åka runt och visa dom nattklubbarna och hur det går till, även se hur dom är som personer såklart. En helt vanlig "jobb intervju" i Surfers helt enkelt. Och om han tyckte om det han såg så skulle dom få jobb där men som vad är ännu lite oklart! Själv är jag lämnad hemma, ensam och övergiven. Har bunkrat upp med cola, filmer, nagellack och bok för att hålla mig sysselsatt. Kommer garanterat gå i taket inom två timmar, men lite skönt med egentid också. 
 
Hur mår jag då? Jo det är lite sisådär är fortfarande förskyld men lite bättre tror jag. Det tråkiga nu är bara det att jag har fått sinnessjukt ont i ena örat sen jag dök i poolen idag. Kan det beror på föskylningen, eller varför har jag ont i örat och vad gör man åt det? Jag är öppen för förslag! 
 
 

Dag elva, Surfers Paradise!

Hej och hå, idag är det Torsdag och klockan är 17.40. På begäran av en viss storasyster så tänkte jag slänga upp lite mer bilder från våran lägenhet eller snarare vårat poolområde. Så titta och njut mina damer och herrar!
 
 
 
Dagen har spenderats vid poolen! Har bara tagit det lugnt, legat i skuggan och läst. Riktigt skönt även om rastlösheten börjar göra sig påmind nu. Efter lunch någongång så gick vi ut på promenad och helt plötsligt från ingenstans dök det upp en svenskaffär med svensktgodis gissa om vi blev glada. Så efter att ha gjort av med en förmögenhet på godis och julmust så ligger vi nu nyduschade i sängen och äter godis, så himla gott. För övrigt så händer det inte speciellt mycket just nu, vi tar det mest lugnt och njuter av värmen och allt Surfers har att erbjuda. Jag och Evert är fortfarande rätt sega och förskylda så det är nog lika bra att vi tar det lugnt ett par dagar till, men sen blir det strand och fest! 
 
Nu tänkte jag sova lite middag innan det är dags att äta middag och grejer! 
 
 
 

..

En liten fundering…

Som ni nog säkert vet så funderar jag väldigt mycket på konstiga saker. Och min nyaste fundering är det här med tiden! När vi flög från Stockholm till Australien så vart det en tidsskillnad på 9 timmar. Eftersom att Australien typ ligger så långt bort från London som man kan komma där tiden är noll. Men om man flyger från Australien till Hawaii som ligger så långt bort som man kan komma fast åt andra hållet så blir ju tidsskillnaden sjukt stor, eller? Då blir ju tidsskillnaden typ 24 timmar även fast att man kanske bara flyger några få timmar. Eftersom att jorden ar rund, right! Väldigt komplicerat jag vet, så då till själva slutklämmen. Om man flyger från Australien till Hawaii så måste man flytta klockan ett helt dygn, man går alltså miste om en hel dag. Känns det verkligen rättvist? Medans om man flyger åt andra håller så får man en extra dag helt gratis, mycket konstigt.

Funderingar pa det?


Trosor...!

Vårat första riktiga stora problem har just uppstått! Det gör att sjukdommar och att vara boendelösa känns som små potatis. Det hela började med att tvätt tanten (Jag) skulle tvätta för första gången idag i Australien. Allt var frid och fröjd, vi slängde ner all tvätt och fick igång tvättmaskinen efter mycket om och men. Det lät visserligen som att vi hade en grävmaskin i badrumet men rent blev det. Och efter en tur i torktumlaren så blev det till och med tort men nu till problemet, själva kärnan. Ta tre tjejer gånga det med 20 (10 dagar+ 10 nätter) så har du antalet trosor som har förbrukats under våran Australien resa. Lägg till några till eftersom att pretto Evert byter trosor två gånger om dagen. Blir ganska många trosor!! Frågan var bara vems trosor är vems? Tog oss ca 20 minuter att reda ut det hela. 
 
Dagens lärdom: Köp tråd i tre olika färger och sy fast i våra trosor så att den proceduren blir lite smidigare nästa gång! 
 
För övrigt en bra dag! Nu tittar Evert på mig med sängkammar blicken vilket betyder nattdags! 

Bild bomb!

En bild säger mer än tusen ord!!


Dag tio, Surfers Paradise!

Klockan ar 16.00! Gott folk, jag är bränd! Så jäkla bränd. Eller det är bättre nu men i går kväll var jag sjukt bränd, min kropp matchade cola burken vilket inte kändes okej. Det sjuka var att jag bara hade solat framsidan en timme och baksidan en timme. Men som sagt solen i Australien är sjukt stark, vilket jag som vanligt har fått lära mig den hårda vägen. Eftermiddagen och kvällen igår spenderades i liggande position i sängen med Air con på högsta volym. Samtidigt som vi sappade mellan Victoria fashion show och vädret med alla bränder i Australien. Natten var inte så mycket roligare jag vred mig i plågor och kunde inte sova en blund (lite överdrivet) men jag hade sjukt ont, hela kroppen sved. Idag vaknade jag med en sjuk huvudvärk och en kropp som var lite mindre röd men som fortfarande sved rätt bra. Dagen har spenderats som en muslim, fullt påklädd, solskydds faktor 50 och legat i skuggan vid poolen. Vi har precis ätit lunch, chockerande nog blev det pasta med tomatsås. Just nu övervakar jag Evert som diskar och Cilla som försöker klura ut hur tvättmaskinen fungerar, mycket underhållande ska ni veta. Vädret är super (om man inte är bränd förstås) solen skiner från en klarblå himmel och det är riktigt varmt och skönt.
 
Vet inte riktigt hur vi ska spendera kvällen men troligtvis blir det en lång promenad genom centrum och kanske sätta oss på en uteservering och dricka varsin kaffe eller liknande.
 
 
 
Sorry att bilderna ar snea, men jag vet inte hur man vrider dom at ratt holl!!

Dag nio, Surfers Paradise!

God morgon mina kara vanner! I Australien ar klockan 10.50 och vi sitter pa ett Kinesiskt internet cafe. Damerna soker jobb och jag gor det jag gor bast, chillar!! Sa fort dom ar klara sa ska vi glida ner till stranden och placera vara sma kroppar pa varsin handduk i solen dar vi ska ligga hela dagen. Jag kan i princip bara sitta pa en stol har i Surfers och bara titta pa alla manniskor, mamma du skulle alsa det. Det finns sa sjukt manga lustiga profiler i den har staden. Allt i fran riktiga lyx fruar som kliver ur sina sprillans nya Ferrari med 15 cm klackar och kjol som ar sa kort att det ser ut som trosor till grabbar fran Harikrishna som glider dunt i orange\gula klader och sjunger roliga sanger. I den har staden finns det verkligen allt och lite till, kanns skont att vet att jag inte ar den storsta daren har i alla fall!
 
Bjuder forhoppningsvis pa lite bilder senare i eftermiddag om vi kan hitta natt bra WiFi, men den som vantar pa nagot gott! Nu vantar i alla fall stranden pa mig!

Dag sju, Surfers Paradise!

Hej mina vänner och alla som jag känner, klockan är 20.44.
 
Då har man befunnit sig på Australiensisk mark i sju hela dagar, tiden har flugit förbi samtidigt som det känns som att vi har varit här i en månad. Dagen började med att vi åter igen packade ner våra liv i resväskorna för att flytta in i våran nya lägenhet där vi ska bo i tre veckor. Lägenheten var helt okej, väldigt liten men med lite organisation så ska det nog fungera. Den ligger på en liten ö i ett mysigt villaområde nära till centrum och stranden. Efter att vi hade packat upp osv så gled vi i badkläderna och promenerade till stranden. Var lite halv molnigt under dagen men riktigt vart och skönt. Trotts moln och solskyddsfaktor 50 så lyckades jag bränna min lilla kroppkaka, som nu skiftar i röd/lila. Men som jag säger, allt rött blir brunt! Efter en heldag på stranden så handlade vi mat och jag mästerkocken lagade potatismos och kyckling. Mina två ”gulliga” med resenärer är tydligen dödssjuka en med halsfluss och en som är genomförskylld. Vilket ledde till att dom skulle vila efter maten och att jag var tvungen att underhålla mig själv. Drog på mig löparskorna och promenerade iväg på en långpromenad helt ensam och övergiven. Gick längs stranden och upp genom centrum som kryllade av folk som skulle gå ut och festa. Nu sitter jag i min nya favorit stol och skriver medans sjuklingarna ligger i sängen och läser.
 
Här kommer lite bilder på våran nya lägenhet och lite andra bilder från dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag sex, Surfers Paradise!

God middag eller god morgon som klockan är hos er. Här är klockan 16.44 och vi sitter på hotellet och bara tar det lugnt. Tänkte dela med mig av mina tre första dygn här i surfers vilket inte är en vacker historia. Det hela började med att vi tog tåget från Brisbane och halvvägs till Surfers fick vi byta från tåg till buss som sedan tog oss hela vägen ner hit. Väl framme så stod boende jakt på dagens to do list. Vilket visade sig vara lättare sagt än gjort! Efter att ha promenerat runt i centrala surfers med tre stora resväskor så tröttnade vi och slog oss ner på Mc Donalds där dom hade trådlöst Internet. Tror att vi satt där från klockan två till klockan sex för att försöka hitta boende. Vet inte hur många hotell, lägenheter, hostels vi ringde runt till men allt var fullbokat. Anledningen till det var tydligen för att man fortfarande har jullov i Australien vilket lockar många till Guldkusten. När tålamodet började ta slut och vi i princip ville skjuta varandra så hittade vi tillslut ett hostel en bit från stan som hade ett rum ledigt. Sagt och gjort vi packade in oss i en taxi och åkte dit, när vi kom fram så trodde vi inte att det var sant. Det var det äckligaste och sunkigaste ställe jag har sett plus att vi skulle dela rum med tre irländska killar. Paniken kröp på och vi bestämde oss ganska snabbt för att det skulle behövas vin, mycket vin för att klara av natten där. Vi slängde på oss kläder och drog in till stan igen för att äta middag och dricka vin. Kvällen slutade med att vi hamnade på en irländsk bar och vi avrundade det hela med kebab i taxin. Väl tillbaka på hostelet så var det smäll varmt och det fanns noll ac att prata om, det hela blev inte bättre av att alla tre killarna snarkade i kör. Vi gick upp med en betong keps runt nio efter att ha sovit noll timmar. Checkade ut och bokade första bästa lediga hotell vi kunde hitta, som tyvärr inte var en billig historia. Men efter lite sömn, mat och en dusch så kändes det hela lite bättre.

 

Men dom säger att man lär dig av sina misstag och det har vi verkligen gjort. Lärdom ett: Boka boende innan vi åker till ett nytt ställe! Lärdom två: Bo aldrig på hostel! Lärdom tre: Drick inte alkohol kvällen innan man blir hemlös!

 

Idag Lördag så började vi dagen med en rejäl sovmorgon. Gick upp vid nio efter att ha sovit i 11 timmar, himmelskt skönt! Efter det stod det åter igen boendejakt på schemat och efter lite bök och stök så hittade vi äntligen en lägenhet som vi ska bo ifrån och med i morgon och tre veckor fram. Det blev lite dyrare än vi hade tänkt men betydligt billigare än att flänga runt från ett hotell till ett annat. Nu håller vi bara alla tummar för att lägenheten är hyfsat fin och bra. Resten av dagen har spenderats på stranden och mesta dels av tiden i vattnet. Riktigt varmt i luften och höga vågor. Tur att det finns ett helt gäng med bad vakter som håller koll på en. Nu ska det duschas, ätas middag och dricka vin på balkongen. En toppen kväll helt enkelt!

Dag tre, Brisbane!

Idag är det Onsdag den 2 Januari och klockan är 20.38! Just nu sitter vi på starbucks och har våran osociala halv timme. Dagen har spenderats vid poolen med strålande solsken. Har varit riktigt varmt idag! Har även hunnit med en middag på ett super mysigt ställe med utsikt över story bridge och floden. Åt en riktigt god köttbit med svamp sås och potatismos. Går dagen blev inte som planerat utan allt slutade med en vild utgång på det skabbigaste stället jag varit på, men kul var det. Stället hette down under vilket kanske säger det mesta. Nu ska vi hem och försöka pressa ner våra grejer i resväskorna för i morgon bär det av till surfers. Tänkte även försöka gå och lägga oss tidigt, hur nu det ska gå. Vi vet inte hur vi ska komma dit och inte vart vi ska bo, men det löser sig nog! ;) bild 1: gårdagens party outfit. Bild 2: kvällens middags utsikt.


Bildbomb!

Bild 1: bron över Brisbane floden. Bild 2: South bank. Bild 3: dagens outfit till Soffe. Bild 4: Fantasy bridge, nyår. Bild 5: sovrummet ( eve och cillas) Bild 6: cilla på nyårsafton (en bild säger mer än tusen ord)


Brisbane dag två!

Hej alla mina nära och kära. Idag är det Tisdag den 1 Januari och klockan är 17.30.

Efter att ha flugigt i för många timmar och bråkade om flygbiljetter och gått vilse i Frankfurt så landade vi tillslut i Brisbane. Tack mamma för stödstrumpor och sömnpiller, räddade flygningen från Abu Dhabi till Singapore. Vi checkade in på vårat super fina hotell mitt i centrum med utsikt över Brisbane floden. Direkt när vi kom fram så drog vi på oss promenadskorna och gick på långpromenad längs South Bank som är en stor park liknande grej här i Brisbane med två konstgjorda pooler med sandstränder. Där hade halva Brisbane samlats för att fira in det nya året. Själva promenerade vi hem och på vägen köpte vi mat och vin i mängder. Väl hemma drog vi en två timmars stödvila innan det bjöds på en super god nyårsmiddag (spagetti med tomatsås) ostbricka och vin. Snygga som få hoppade vi in i en taxi och åkte till en bekant till Eve (typ) där var det fest med skön sång, gitarr spel och Australiensare. På tolv slaget stod vi på hennes balkong med utsikt över floden och Fantasy Bridge, tittade på raketerna och skålade i champagne. Bra start på året! På vingliga ben (Cilla) promenerade vi hem och efter att ha gått fel tio gånger och frågat lika många om vägen så hittade vi tillslut hem. Med pizza i magen kröp vi ner och däckade klockan 3.

 

Idag tog vi en lång sovmorgon innan vi gled ner till polen för några timmars solande och badande. Gäller att vara försiktig för Eve säger att hon kan se hålet i Ozonlagret, läskigt. Vi har också stödhandlat mat och andra viktiga saker som solglasögon och adapter. Nu målar damerna naglarna medans jag ligger i sängen och filosoferar. Ikväll blir det lugnt med middag och långpromenad runt i staden. Måste hinna med så mycket som möjligt. Vädret är lite mulet men varmt och skönt, går med andra ord ingen nöd på oss!

 

Postar ett inlägg om en stund med massa bilder från de två senaste dagarna! 


RSS 2.0